Pasta med skaldjur

Pasta med skaldjur, olivolja, vitlök, chili, basilika, persilja, citron och riven parmesan.
En enkel pasta i lyxfodral. Desto högre kvalitet på ingredienserna desto godare blir den. Så välj fin olivolja, färsk basilika och riktig parmesan.
Ett vitt smakrikt vin passar till ex. från norra Italien.

4 portioner pasta med skaldjur

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 12 min
  • Klart på: 17 min

Ingredienser

  • 250 gram blandade skaldjur (1 pkt frysta ex. skaldjursmix)
  • 100 gram skalade räkor
  • 1 dl olivolja
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 tsk chiliflakes
  • 3 msk citronsaft
  • 0,5 tsk socker
  • 3 krm salt
  • 1 krm vit- eller svartpeppar
  • 3 msk hackad bladpersilja
  • 3 msk hackad färsk basilika
  • 2 dl riven parmesan

Tillagning

  1. Se till att skaldjuren är tinade. Tips är att lägga dem i kallt vatten att tina (förslutna i plastpåse eller förpackning).
  2. Börja koka vatten till pastan. Tillsätt någon msk olivolja och en tsk salt till pastavattnet.
  3. Blanda pressad vitlök och chiliflakes med olivolja i en kastrull. Koka upp, rör om och låt vitlöken precis få lite färg någon minut. Sätt åt sidan så det inte bränns.
  4. Koka pastan - ca 11-12 minuter för spagetti.
  5. Blanda i citronsaft, socker, salt och peppar i vitlöksoljan.
  6. Blanda vitlöksoljan med skaldjuren i en skål.
  7. Hacka persilja och basilika samt vänd i med skaldjuren.
  8. Riv parmesanost.
  9. Blanda den varma spagettin med skaldjuren i en stor skål eller kastrull.
  10. Blanda i hälften av parmesanosten. Strö över resen vid servering.
  11. Pasta med skaldjur är klart att servera. Gärna med ett ljust bröd att suga upp den goda oljan med på slutet.
E-mail
Medel: 3 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer