Pasta med skaldjur

Pasta med skaldjur, olivolja, vitlök, chili, basilika, persilja, citron och riven parmesan.
En enkel pasta i lyxfodral. Desto högre kvalitet på ingredienserna desto godare blir den. Så välj fin olivolja, färsk basilika och riktig parmesan.
Ett vitt smakrikt vin passar till ex. från norra Italien.

4 portioner pasta med skaldjur

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 12 min
  • Klart på: 17 min

Ingredienser

  • 250 gram blandade skaldjur (1 pkt frysta ex. skaldjursmix)
  • 100 gram skalade räkor
  • 1 dl olivolja
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 tsk chiliflakes
  • 3 msk citronsaft
  • 0,5 tsk socker
  • 3 krm salt
  • 1 krm vit- eller svartpeppar
  • 3 msk hackad bladpersilja
  • 3 msk hackad färsk basilika
  • 2 dl riven parmesan

Tillagning

  1. Se till att skaldjuren är tinade. Tips är att lägga dem i kallt vatten att tina (förslutna i plastpåse eller förpackning).
  2. Börja koka vatten till pastan. Tillsätt någon msk olivolja och en tsk salt till pastavattnet.
  3. Blanda pressad vitlök och chiliflakes med olivolja i en kastrull. Koka upp, rör om och låt vitlöken precis få lite färg någon minut. Sätt åt sidan så det inte bränns.
  4. Koka pastan - ca 11-12 minuter för spagetti.
  5. Blanda i citronsaft, socker, salt och peppar i vitlöksoljan.
  6. Blanda vitlöksoljan med skaldjuren i en skål.
  7. Hacka persilja och basilika samt vänd i med skaldjuren.
  8. Riv parmesanost.
  9. Blanda den varma spagettin med skaldjuren i en stor skål eller kastrull.
  10. Blanda i hälften av parmesanosten. Strö över resen vid servering.
  11. Pasta med skaldjur är klart att servera. Gärna med ett ljust bröd att suga upp den goda oljan med på slutet.
E-mail
Medel: 3 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Klassiska semlor och nya varianter

Fira Fettisdagen - tisdag den 28 januari - med klassiska semlor fyllda med nyvispad grädde och massor med mandelmassa. Här hittar du de klassiska recepten såväl som modernare tolkningar och varianter med mindre fett, utan laktos med mera. 

Läs mer

Våffeldagen den 25 mars

Dags att äta våfflor tills man spricker igen :) Här hittar du våffelsmet med och utan ägg, frasiga och smöriga och andra varianter. Bästa våffellaggen och tips på hur du gräddar våfflor. 

Läs mer

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer