Färsk pasta med kyckling och svamp

Färsk pasta med kyckling och svamp i grädde. Välj pasta som tagliatelle eller farfalle. Ett vitt vin passar till kyckling- och svamppastan.

4 portioner färsk pasta med kyckling

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 15 min

Ingredienser

  • 2 påsar/paket färsk pasta
  • 2 msk olivolja
  • 1 gul lök
  • 1 klyfta vitlök (valfritt)
  • 15 champinjoner
  • 300 gram kyckling i bitar
  • 2 msk mjöl
  • 2 dl mjölk
  • 2 dl grädde
  • Salt och svartpeppar
  • Gräslök

Tillagning

  1. Skär kyckling i bitar ca 2x2 cm kuber.
  2. Koka upp saltat vatten till pasta. Vänta med att koka pastan. Gör under tiden såsen.
  3. Skala och hacka lök och vitlök.
  4. Värm en panna/wok med höga kanter.
  5. Fräs lök och vitlök i olivolja i pannan.
  6. Skölj svamp, halvera och tillsätt dem. Stek någon minut.
  7. Tillsätt kycklingen och fräs runt någon minut till.
  8. Pudra över och rör ut mjöl.
  9. Tillsätt sedan mjölk, grädde och rör om. Låt koka på låg värme medan du kokar pastan.
  10. Koka pasta (två minuter) och häll av i durkslag.
  11. Vänd ner och runt pastan i såsen.
  12. Smaka av pastan med salt och svartpeppar. Grovhacka gräslök och strö över vid servering (valfritt).
E-mail
Medel: 2.7 (3 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Klassiska semlor och nya varianter

Fira Fettisdagen - tisdag den 28 januari - med klassiska semlor fyllda med nyvispad grädde och massor med mandelmassa. Här hittar du de klassiska recepten såväl som modernare tolkningar och varianter med mindre fett, utan laktos med mera. 

Läs mer

Våffeldagen den 25 mars

Dags att äta våfflor tills man spricker igen :) Här hittar du våffelsmet med och utan ägg, frasiga och smöriga och andra varianter. Bästa våffellaggen och tips på hur du gräddar våfflor. 

Läs mer

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer