Färsk pasta med kyckling och svamp
Introduktion och förberedelse
Färsk pasta med kyckling och svamp i grädde. Välj pasta som tagliatelle, fettucine eller farfalle.
Här med en sallad på avokado, cocktailtomat och babyspenat blandad med lite olivolja och vinäger.
Ett vitt vin passar till kyckling- och svamppastan.
Tillagning
- Skär kyckling i bitar ca 2x2 cm kuber.
- Koka upp saltat vatten till pasta. Vänta med att koka pastan. Gör under tiden såsen.
- Skala och hacka lök och vitlök.
- Värm en panna/wok med höga kanter.
- Fräs lök och vitlök i olivolja i pannan.
- Skölj svamp, halvera och tillsätt dem. Stek någon minut.
- Tillsätt kycklingen och fräs runt någon minut till.
- Pudra över och rör ut mjöl.
- Tillsätt sedan mjölk, grädde och rör om. Låt koka på låg värme medan du kokar pastan.
- Koka pasta (två minuter) och häll av i durkslag.
- Vänd ner och runt pastan i såsen.
- Smaka av pastan med salt och svartpeppar. Grovhacka gräslök och strö över vid servering (valfritt).
Uppskattat näringsvärde per portion: 632 kcal