Parmesanflarn med solroskärnor

Goda som tilltugg, på buffé eller garnering till fisk- eller skaldjursrätter ex. skaldjurspasta eller grillad fisk med mera.
Som tilltugg med två vardera så blir det 9 portioner. Som garnering 18 stycken. Kan sparas i lufttät burk men är godast inom någon dag.
Solroskärnor är valfritt.

18 parmesanflarn

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 4 dl fint riven parmesan eller grana padano
  • 0,5 dl solroskärnor

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Riv parmesanosten.
  3. Lägg bakplåtspapper på en plåt.
  4. Strö ett ca 4 mm tjockt lager med ost i ett runt kakmått ca 7 cm i diameter.
  5. Strö några solroskärnor ovanpå osten.
  6. Upprepa till varje pamesanflarn med någon cm mellanrum på baklåtspappret (ev. får du ta en extra plåt).
  7. Grädda parmesanflarnen i mitten av ugnen tills flarnen fått lite färg, tar ca 5 minuter. Akta så att inte flarnen bränns - vänd ev. runt plåten om ugnen värmer ojämnt.
  8. Låt svalna på plåten.
E-mail
Inga röster än

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer