Kall Parmesanröra

Färskost smaksatt med riven Parmesan. En enkel men god röra, sås eller crème som smakar bra till det mesta som kött, grönsaker, grillat, kyckling, till buffé osv.
Istället för Kesella kan du ta annan naturell färskost. Parmesan kan du ersätta med Grana padano (som är billigare). Men desto finare parmesan desto godare sås.

4 portioner parmesanröra

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 1 min
  • Klart på: 6 min

Ingredienser

  • 250 gram färskost naturell ex. Kesella, Philadelphia
  • 1 dl riven parmesan eller grana padano

Tillagning

  1. Riv osten fint.
  2. Blanda med färskosten i en skål.
  3. Parmesanröran kan förberedas i god tid och låt gärna stå kallt och få smak.
  4. Kall parmesanröra är klar att servera.
E-mail
Medel: 4 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer