Bresaola med mascarpone

Bresaolarullar - ett tilltugg eller aptitretare av tunt lufttorkat italienskt nötkött i skivor rullat med mascarpone färskost, färsk basilika och rivet citronskal.
Goda rullar som passar som tilltugg, snittar eller på buffé.
Bresaolarullarna är goda att servera med lantchips och goda oliver som ex. Kalamata.

4 portioner Bresaola med mascarpone

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 1 pkt Bresaola, lufttorkat biffkött (ca 80 gram)
  • 100 gram mascarpone eller färskost naturell
  • ca 8 blad färsk basilika
  • 1 tsk finrivet skal av citron

Tillagning

  1. Lägg ut den skivade bresaolan omlott på ett bakplåtspapper ca 6 skivor på bredden och ca 3 skivor, så att de täcker halva bakplåtspappret.
  2. Klicka ut mascarpone och bred ut försiktigt i ett lager över bresaolan.
  3. Lägg en rad med basilikablad.
  4. Skölj citronen och skrubba den. Torka den torr.
  5. Riv över citronskal ca en tesked.
  6. Rulla ihop bresaolan från botten till en rulle. Rulla in i bakplåtspappret och lägg i frysen att stelna ca 10 minuter eller i kylen en timme. Hit kan du förbereda och ha i kylen eller frysen samt sedan ta fram och skär upp och låta tina (om de varit frysta) till servering.
  7. Skär upp 12 stycken bitar av rullen och lägg upp bresaolarullarna på en bricka, tallrik eller fat samt servera. Garnera ev. med lite färsk basilika.
  8. Bresaolarullarna är goda att servera med lantchips och goda oliver som ex. Kalamata.
E-mail
Medel: 4 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Klassiska semlor och nya varianter

Fira Fettisdagen - tisdag den 28 januari - med klassiska semlor fyllda med nyvispad grädde och massor med mandelmassa. Här hittar du de klassiska recepten såväl som modernare tolkningar och varianter med mindre fett, utan laktos med mera. 

Läs mer

Våffeldagen den 25 mars

Dags att äta våfflor tills man spricker igen :) Här hittar du våffelsmet med och utan ägg, frasiga och smöriga och andra varianter. Bästa våffellaggen och tips på hur du gräddar våfflor. 

Läs mer

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer