Ugnsomelett med korv och paprika

Ugnsomelett med korv, paprika, lök och vitlök. God med blandad sallad och cocktailtomat toppad med olivolja och balsamvinäger. Riven parmesan passar att garnera omeletten med.
God omelett att laga på överbliven kokt potatis. Enkel lunch eller middag.
Istället för korv kan du ta 2 dl hackade soltorkade tomater.
Här är omeletten lagad i en rund springform men du kan också laga i en avlång ugnspanna (storlek som halv ugnsplåt).

4 portioner ugnsomelett med korv

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 8 ägg
  • 4 msk mjölk eller grädde
  • 2 krm salt
  • 1 krm vit- eller svartpeppar
  • 2 krm curry eller garam masala (valfritt)
  • 400 gram korv av valfri sort
  • 1 gul lök
  • 2 dl tärnad kokt potatis
  • 1 paprika grön, gul eller röd
  • 1 klyfta vitlök
  • 0,5 dl riven mozzarella eller annan riven ost
  • 4 msk olivolja

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Knäck äggen i en skål och tillsätt mjölk eller grädde, salt, peppar samt ev. curry eller garam masala. Vispa ihop. Sätt åt sidan.
  3. Förbered fyllning: skala och hacka lök. Skala och pressa vitlök. Tärna potatis ca 1x1 cm stora bitar. Skär korv i bitar. Skölj och tärna paprika i 1x1 cm stora bitar.
  4. Dags att laga omeletten: sätt in springformen eller ugnsformen till omeletten i ugnen att bli varm.
  5. Värm under tiden en stekpanna och fräs korv, lök samt vitlök i olivolja någon minut under omrörning.
  6. Lägg över i en skål.
  7. Fräs paprikan och sedan potatisen i någon msk olivolja vardera. Blanda med korven.
  8. Ta ut formen och lägg i fyllningen i formen. Tryck ut till ett jämnt lager.
  9. Slå över äggstanningen och skaka formen.
  10. Ställ in omeletten i mitten av ugnen och baka den i 15-20 minuter tills omeletten fått fin färg och har stelnat. Testa genom att skaka formen och se om äggstanningen stelnat. Den behöver inte ha stelna riktigt ända in utan den fortsätter stelna när du tagit ut formen.
  11. Ta ut omeletten och låt den vila någon minut. Skär runt kanten om du använder springform och lossa sedan kanten.
  12. Skär upp 6 bitar.
  13. Servera gärna omeletten med blandad grönsallad och cocktailtomater toppat med lite olivolja och balsamvinäger samt ev. riven parmesan på omeletten.
E-mail
Medel: 3 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Klassiska semlor och nya varianter

Fira Fettisdagen - tisdag den 28 januari - med klassiska semlor fyllda med nyvispad grädde och massor med mandelmassa. Här hittar du de klassiska recepten såväl som modernare tolkningar och varianter med mindre fett, utan laktos med mera. 

Läs mer

Våffeldagen den 25 mars

Dags att äta våfflor tills man spricker igen :) Här hittar du våffelsmet med och utan ägg, frasiga och smöriga och andra varianter. Bästa våffellaggen och tips på hur du gräddar våfflor. 

Läs mer

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer