Kokta knippmorötter och potatisar

Prova morötter i andra färger. Goda orange, lila och gula knippmorötter kokta med delikatesspotatis samt svängda i smör och salt är gott tillbehör till det mesta.

4 portioner kokta knippmorötter och potatisar

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 8 knippmorötter, gärna i olika färger som orange, lila och gula
  • 16 delikatesspotatisar
  • 2 msk smör
  • 2 krm salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 0,5 dl grovhackad persilja

Tillagning

  1. Koka upp en kastrull med en liter vatten.
  2. Tillsätt 0,5 tsk salt.
  3. Putsa potatisarna och skär bort ev. fula delar.
  4. Börja koka potatisarna.
  5. Skär av blasten men lämna ca 2 cm i toppen.
  6. Skala morötterna.
  7. Tillsätt morötterna när potatisen kokat i 10 minuter. Koka ytterligare 10 minuter.
  8. Häll av morötter och potatisar.
  9. Lägg tillbaks i kastrullen och tillsätt smör, salt och peppar. Rör runt och lägg upp att servera på fat eller tallrik. Garnera ev. med hackad persilja.
E-mail
Medel: 5 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer