Majsbiffar

Stekta vegetariska biffar med majs. Majsbiffarna kan du laga med färsk kokt majs, färdigkokt kyld majs, fryst majs eller burkmajs.

3 portioner, 6 stycken majsbiffar

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 35 min

Ingredienser

  • 400 gram kokt majs, majskorn
  • 1/3 purjolök eller 2 salladslökar
  • 1-2 dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • 1 dl ströbröd
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vit- eller svartpeppar
  • 3 msk olja
  • 3 msk smör

Tillagning

  1. Blanda hälften av majsen med äggen i en stor bunke. Mixa eller mosa majsen till en röra.
  2. Tillsätt resterande hela majskorn, 1 dl vetemjöl, ströbröd, salt och vitpeppar samt arbeta ihop till en röra. Låt röran vila i ca 10 minuter så sväller mjölet och biffarna blir godare samt lättare att steka då de inte fastna så lätt. Stek gärna ett litet prov och tillsätt ev. mer mjöl om de ej håller ihop.
  3. Rensa, dela och skölj purjolöken eller salladslöken. Finstrimla den och blanda i majsröran.
  4. Smörj en bricka eller plåt med olja och forma sex biffar av majsröran.
  5. Värm en stekpanna och tillsätt smör och olja.
  6. Stek majsbiffarna i 4-5 minuter på medelvärme på båda sidor så att de får färg och är genomstekta.
  7. Majsbiffarna är klara att serveras.
Majsbiffar på fat
Stekta vegetariska biffar med majs kan du servera med valfria tillbehör.
Majskorn från färsk kokt majs till majsbiffarna
Koka gärna hel färsk majskolv och skär loss majskornen och använd till majsbiffarna.

Serveringsförslag

Majsbiffarna är goda med tomatsås och råris samt en sallad till; på buffé eller som vegetariskt alternativ till vardags med mera.

Med hemkokt majs

Riktigt goda blir majsbiffarna med kokt majs från färsk majskolv.

4 hela majskolvar räcker till majsbiffarna.

Överbliven kokt majs kan du spara i kylen till sallad, grönsakstillbehör eller frysa in till en annan dag.

Stekta majsbiffar på fat
Majsbiffarna får god smak och färg av lite salladslök eller purjolök.

E-mail
Medel: 3.9 (65 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 224 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2020-09-01