Majsbiffar

Stekta vegetariska goda biffar med majs. Du kan använda färsk kokt majs eller burkmajs.
Majsbiffar är goda med tomatsås och råris; på buffé, som vegetariskt alternativ till vardags osv.
Koka egen majs: Godast blir majsbiffarna med kokt majs från färsk majskolv. 4 hela majskolvar räcker till majsbiffarna. Överbliven kokt majs kan du spara. Skala bort blasten från majskolvarna och koka dem under lock i ca 40 minuter. Ta upp och låt svalna, dela på tre på tvären och skär loss majskornen från kolvarna.

3 portioner majsbiffar

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 35 min

Ingredienser

  • 400 gram majs
  • 0,5 purjolök
  • 2 dl mjöl
  • 2 ägg
  • 1 dl ströbröd
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vit- eller svartpeppar
  • 3 msk olja
  • 3 msk smör

Tillagning

  1. Blanda hälften av majsen med äggen i en stor bunke. Mixa eller mosa majsen till en röra.
  2. Tillsätt resterande hela majskorn, mjöl, ströbröd, salt och vitpeppar samt arbeta ihop till en röra. Låt röran vila i ca 10 minuter så sväller mjölet och biffarna blir godare.
  3. Rensa, dela och skölj purjolöken. Finstrimla den och blanda i majsröran.
  4. Smörj en bricka eller plåt med olja och forma sex biffar av majsröran.
  5. Värm en stekpanna och tillsätt smör och olja.
  6. Stek majsbiffarna i 4-5 minuter på medelvärme på båda sidor så att de får färg och är genomstekta.
  7. Majsbiffarna är klara att serveras.
E-mail
Medel: 4.5 (2 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer