Vegobiffar

Vegetariska grönsaksbiffar med bönor, broccoli, fetaost, parmesan, couscous, lök och vitlök.
Det blir fyra vegobiffar på runt 115 gram styck. Tips är att dubbla receptet och frysa in resten till nästa gång.
Gott som på bilden med kokt delikatesspotatis Amandine, grönsallad, dressing, ärtskott samt creme fraiche med smulad fetaost. Inlagda rödbetor är också gott till.
Istället för adzukibönor kan du laga vegobullarna med kokta kikärtor, andra bönor eller linser.

4 portioner vegobiffar

  • Förberedelse: 25 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 40 min

Ingredienser

  • 1 burk kidneybönor på 400 gram
  • 0,5 dl couscous
  • 2 tsk frysta örter provencale
  • 50 gram fetaost
  • 0,5 dl riven parmesan eller grana padano
  • 3 msk ströbröd
  • 0,5 klyfta vitlök
  • 0,5 dl hackad gul lök
  • 150 gram broccoli
  • 0,5 tsk tabasco
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 dl matolja som solrosolja

Tillagning

  1. Koka upp 2 dl vatten.
  2. Häll över couscousen i en skål och låt stå.
  3. Häll av och skölj bönorna.
  4. Lägg dem i en skål samt tillsätt örter, couscous, smulad fetaost, parmesan, ströbröd, hackad gul lök, pressad vitlök, svartpeppar samt tabasco.
  5. Hacka broccolin så fint du kan och tillsätt den.
  6. Mosa ihop till en rätt fast smet. Låt stå i kylen 10 minuter. Förbered tillbehör som potatis och sallad under tiden.
  7. Forma fyra biffar på runt 115-120 gram styck. Har du en utstickare så kan du forma runda fina biffar med den.
  8. Stek biffarna i olja på båda sidor några minuter så att de får färg och blir knapriga.
  9. Servera vegobiffarna med önskade tillbehör.
E-mail
Inga röster än

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer