Lammlever Anglais

Lammlever Anglais med kapris och bacon. Till stekt kalvlever kan du förslagsvis servera kapris, smörstekta äppelskivor med rödlök samt kokt potatis eller potatismos. Det blir också gott att laga Anglais med nötlever, kalvlever eller grislever.

4 portioner lammlever Anglais

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 40 min

Ingredienser

  • 700 g lammlever
  • 12 baconskivor
  • 4 msk kapris
  • 1 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 3 msk smör
  • Tillbehör: 1 stort äpple
  • 2 rödlökar
  • 2 msk smör

Tillagning

  1. Stek bacon knaprigt i två omgångar i en stekpanna. Lägg över på fat efter hand. Spara baconfettet i en skål att steka i.
  2. Skölj och dela äpplen i klyftor och skär bort kärnhuset. Eller kärna ur äpplet och skiva det. Stek äppelskivorna i baconfett och någon msk smör några minuter.
  3. Skala under tiden rödlöken och skiva dem.
  4. Lägg upp äppelbitarna på baconen. Stek rödlöken mjuk i någon msk smör några minuter.
  5. Skiva lammlevern i 0,5 cm tjocka skivor om den inte redan är skivad.
  6. Blanda mjöl med salt och peppar på en tallrik.
  7. Vänd lammleverbitarna i mjölet.
  8. Stek dem bruna några minuter på varje sida i någon msk smör och ev. baconfett.
  9. Lägg över lammlevern på ett fat och lägg på baconskivorna, äpplen och rödlök.
  10. Bryn någon msk smör samt baconfett i pannan tillsammans med kaprisen och häll det över lammlevern.
  11. Servera lammlevern med kaprisen, bacon, äppelskivor och rödlök samt gärna kokt potatis eller potatismos till.
E-mail
Medel: 3 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer