Kyckling med pestotäcke

Kyckling med pestotäcke och rotfrukter samt en enkel kall sås. Ugnsbakad kycklingfilé täckt med en blandning av pesto, parmesan, ströbröd och olivolja.
Gott med en kall sås av matyoghurt och sweet chilisås.
Receptet kan lätt dubbleras i en större form.

2 portioner kyckling med pestotäcke

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 35 min
  • Klart på: 50 min

Ingredienser

  • 2 bitar kycklingfilé
  • 1 msk smör att steka i
  • 3 fasta potatisar
  • 1 palsternacka
  • 2 morötter
  • 0,5 zucchini
  • 20 cm purjolök
  • 2 msk olivolja
  • 1 krm salt
  • Pestotäcke: 2 msk olivolja
  • 3 msk pesto
  • 0,5 dl riven parmesan eller grana padano
  • 3 msk ströbröd
  • 0,5 krm salt
  • Kall sås: 1 dl matyoghurt
  • 2 msk sweet chilisås

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Häll i 2 msk olivolja i en mindre ugnsform.
  3. Skala potatis, palsternacka och morötter.
  4. Skölj och skär zucchini i skivor.
  5. Dela rotfrukterna och skär i skivor, lägg i formen tillsammans med zucchini, salta och vänd runt i olivoljan.
  6. Sätt in i ugnen i 20 minuter.
  7. Bryn kycklingen i smör några minuter på varje sida. Sänk värmen och låt steka ca 10 minuter under lock eller folie. Låt svalna medan du blandar pestoröran.
  8. Blanda pestotäcket i en skål. Rör ihop olivolja, pesto, riven ost, ströbröd och salt. Låt stå och svälla några minuter.
  9. Skölj och strimla purjolöken.
  10. Fördela pestoröran på varje kycklingfilé.
  11. Ta ut rotfrukterna och vänd runt dem.
  12. Lägg på kycklingen samt strö purjolök runt om.
  13. Sänk värmen till 175 grader och baka kycklingen och grönsakerna i 10 minuter till.
  14. Ta ut och servera kycklingen med rotfrukterna och den kalla såsen vid sidan.
E-mail
Medel: 4 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer