Färsk gnocchi med kyckling och pesto

Enkel och god pastasallad med gnocchi. Gnocchi är en variant av pasta fast med potatis som extra ingrediens. Du kan göra egen gnocchi eller köpa färdig gnocchi.

Gör egen pesto eller köp färdig på burk. Gnocchin blandar du sedan med fyllig pesto, blandad sallad, rödlök, tomater, ost, oliver och stekt kyckling.

4 portioner färsk gnocchi med kyckling och pesto

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 35 min

Ingredienser

  • 400 gram färsk gnocchi
  • 1 rödlök
  • 1 dl kalamata oliver
  • 15 cocktailtomater
  • 150 g fetaost
  • 3 kycklingfiléer
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 krm timjan
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 30 gram blandad grönsallad
  • 0,5 dl riven parmesan eller grana padano
  • 1,5 dl pesto
  • Hemgjord pesto: 0,5 dl pinjenötter
  • 20 blad basilika
  • 2 skalade vitlöksklyftor
  • 25 g riven parmesanost eller grano padano (valfritt)
  • 1 msk pressad citron
  • 1 dl olivolja
  • 1 krm salt
  • 1/2 krm svartpeppar

Tillagning

  1. Gör egen gnocchi (sök recept här på receptfavoriter) eller köp färdig.
  2. Köp färdig pesto eller gör egen genom att: lägga alla ingredienser till peston i en mixer och mixa 20 sekunder.
  3. Salta och peppra kycklingfiléerna samt banka ut dem lätt.
  4. Vänd dem i pressad vitlök, salt, peppar och timjan och bryn dem runt om i en stekpanna eller grillpanna.
  5. Sänk till medelvärme och täck över med lock eller folie. Låt steka sakta i 10 minuter.
  6. Skala, dela och skiva rödlöken. Dela tomaterna. Skär fetaosten i tärningar. Skölj och dela salladen i grova bitar.
  7. Koka gnocchin enligt recept eller paket.
  8. Häll av och skölj den så att den svalnar.
  9. Lägg upp pastan i en stor skål och blanda med 1 msk olivolja.
  10. Ta upp kycklingen ur pannan och skär i skivor eller tärningar.
  11. Blanda gnocchin med peston, vinäger, rödlök, sallad, tomater, ost, oliver och stekt kyckling i en stor skål. Smaka av med salt och peppar.
  12. Servera gärna med lite extra riven parmesan eller grano padanoost.
E-mail
Medel: 5 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Klassiska semlor och nya varianter

Fira Fettisdagen - tisdag den 28 januari - med klassiska semlor fyllda med nyvispad grädde och massor med mandelmassa. Här hittar du de klassiska recepten såväl som modernare tolkningar och varianter med mindre fett, utan laktos med mera. 

Läs mer

Våffeldagen den 25 mars

Dags att äta våfflor tills man spricker igen :) Här hittar du våffelsmet med och utan ägg, frasiga och smöriga och andra varianter. Bästa våffellaggen och tips på hur du gräddar våfflor. 

Läs mer

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer