Kycklingbröst med pesto

Här med rostade rotfrukter med potatis och vitlök. Nyttigt, gott och enkelt att laga.
En grönsallad samt bröd är gott till. Vill du ha den sås till kan du blanda creme fraiche med några msk pesto eller citronsaft, salt och svartpeppar.

4 portioner kycklingbröst med pesto

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 30 min
  • Klart på: 45 min

Ingredienser

  • 4 kycklingbröst
  • 4 msk pesto
  • 2 msk smör
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 0,5 dl vatten
  • 4 potatisar av fast sort
  • 1/4 kålrot
  • 1/4 rotselleri
  • 2 morötter
  • 2 små palsternackor
  • 1/4 purjolök
  • 1 gul lök
  • 4 klyftor vitlök
  • 0,5 dl olivolja
  • 0,5 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar

Tillagning

  1. Gör i ordning rotfrukterna först: sätt på ugnen på 200 grader.
  2. Skala kålrot och rotselleri med skalkniv.
  3. Skala potatis, palsternackor och morot med potatisskalare.
  4. Rensa, dela och skölj purjolök.
  5. Skala lök.
  6. Dela allt i kuber på ca två cm eller skär i grova stavar.
  7. Blanda grönsakerna med olja och oskalade vitlöksklyftor i en ugnsfast form (långpannan om du lagar till fler) eller en stor stekpanna.
  8. Rosta i ca 30 minuter - provsmaka och rosta ev. längre.
  9. Bryn kycklingbrösten i smör i en ugnsfast stekpanna. Salta och peppra. Ta av från värmen och fördela någon msk pesto över varje kycklingbröst.
  10. Ställ in i ugnen när det är 15 minuter kvar av rotfrukterna. Ta ut efter tio minuter och låt stå och vila fram till servering.
  11. Lägg upp kycklingbrösten på fat (om du vill kan du skära upp dem i skivor snett över fibrerna). Vispa ur pannan med vatten. Det blir en god buljong att skeda över kycklingen vid servering.
  12. Man äter ej skalen på vitlökarna utan bara det goda innehållet. Vidare kan man pilla bort ev. bränd utsida av purjolöken.
E-mail
Medel: 3 (2 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Klassiska semlor och nya varianter

Fira Fettisdagen - tisdag den 28 januari - med klassiska semlor fyllda med nyvispad grädde och massor med mandelmassa. Här hittar du de klassiska recepten såväl som modernare tolkningar och varianter med mindre fett, utan laktos med mera. 

Läs mer

Vad ska du äta på sportlovet?

På sportlovet gillar många att sporta, äta gott och ha kul. Maten ska gå snabbt, enkelt samt passa hela familjen - som Korv Stroganoff. Den får gärna ha gott om extra energi så du orkar i backen. Här är lite tips på rätter jag själv tycker passar.

Läs mer

Goda ostar och gott vin

Ost, vin och annat gott att njuta i trevligt sällskap - kan det bli bättre? Här hittar du tips på ostar, tillbehör och viner till ostmyset.  

Läs mer

10 mest sökta matorden under 2016

Vegetarisk mat, Rabarberkladdkaka och Halloumi-stroganoff - här är tio-i-topp listan för de mest sökta maten och recepten på Google under 2016. 

Läs mer