Kycklingbröst med pesto

Här med rostade rotfrukter med potatis och vitlök. Nyttigt, gott och enkelt att laga.
En grönsallad samt bröd är gott till. Vill du ha den sås till kan du blanda creme fraiche med några msk pesto eller citronsaft, salt och svartpeppar.

4 portioner kycklingbröst med pesto

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 30 min
  • Klart på: 45 min

Ingredienser

  • 4 kycklingbröst
  • 4 msk pesto
  • 2 msk smör
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 0,5 dl vatten
  • 4 potatisar av fast sort
  • 1/4 kålrot
  • 1/4 rotselleri
  • 2 morötter
  • 2 små palsternackor
  • 1/4 purjolök
  • 1 gul lök
  • 4 klyftor vitlök
  • 0,5 dl olivolja
  • 0,5 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar

Tillagning

  1. Gör i ordning rotfrukterna först: sätt på ugnen på 200 grader.
  2. Skala kålrot och rotselleri med skalkniv.
  3. Skala potatis, palsternackor och morot med potatisskalare.
  4. Rensa, dela och skölj purjolök.
  5. Skala lök.
  6. Dela allt i kuber på ca två cm eller skär i grova stavar.
  7. Blanda grönsakerna med olja och oskalade vitlöksklyftor i en ugnsfast form (långpannan om du lagar till fler) eller en stor stekpanna.
  8. Rosta i ca 30 minuter - provsmaka och rosta ev. längre.
  9. Bryn kycklingbrösten i smör i en ugnsfast stekpanna. Salta och peppra. Ta av från värmen och fördela någon msk pesto över varje kycklingbröst.
  10. Ställ in i ugnen när det är 15 minuter kvar av rotfrukterna. Ta ut efter tio minuter och låt stå och vila fram till servering.
  11. Lägg upp kycklingbrösten på fat (om du vill kan du skära upp dem i skivor snett över fibrerna). Vispa ur pannan med vatten. Det blir en god buljong att skeda över kycklingen vid servering.
  12. Man äter ej skalen på vitlökarna utan bara det goda innehållet. Vidare kan man pilla bort ev. bränd utsida av purjolöken.
E-mail
Medel: 3 (2 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer