Italienska tilltugg antipasti

Ett förslag på italienska tilltugg sk antipasti. Goda innan maten med ett glas vin, öl eller drink.
Självklart kan du variera tilltuggen med andra delikatesser som oliver, parmaskinka, grissinis, inlagda kronärtskockor, soltorkade tomater, parmesanflarn, crostinis med tapenad eller pesto, grillad paprika, fetaost i tärningar, cocktailtomater med mozzarellatärningar på tandpetare, gurka och morötter i stavar, blekselleri samt pistachnötter.

4 portioner italienska tilltugg antipasti

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 100 gram parmesan i bit
  • 1 dl valnötter
  • 100 gram fin salami
  • Getostsnittar: 50 gram getost
  • 4 skivor vitt bröd
  • 2 msk olivolja

Tillagning

  1. Skär upp salami skivor eller tärningar. Lägg upp på ett fat.
  2. Rosta valnötterna i en stekpanna några minuter. Lägg upp en skål och salta dem ev. med flingsalt. Servera vid sidan eller på fatet.
  3. Lägg upp en bit parmesan på fatet.
  4. Lägg ev. upp andra goda delikatesser du gillar som tilltugg på samma fat eller vid sidan.
  5. Getostsnittar: sätt ugnen 225 grader.
  6. Häll upp olivolja på en tallrik.
  7. Skär varje brödskiva i 4 trianglar.
  8. Doppa dem i olivoljan.
  9. Lägg skivorna på ett bakplåtspapper på ett ugnsgaller.
  10. Fördela en liten skiva getost på varje brödtringel.
  11. Grädda getostsnittarna i fem minuter tills de fått fin färg och osten smält något. Akta så de inte bränns.
  12. Ta ut getostsnittarna och servera dem varma med övriga tilltugg.
E-mail
Medel: 5 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer