Parmesanflarn

Parmesanflarn eller parmesanchips i ugnen. Ostflarn av parmesan blir knapriga och goda. Passar att garnera fiskrätter, skaldjurspasta, hummer, kräftor, tilltugg, sallader eller bara servera som snacks.

Istället för parmesan kan du köpa Grano Padano som är lite billigare men samma stil. Man kan också strö ut osten i en stor rundel eller rektangel och grädda. Bryt sedan i grova bitar när osten svalnat. Smidigt att laga på rester eller slattar av parmesanost.
 

ca 15 parmesanflarn

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 200 gram parmesanost eller grano padano

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Riv grovt eller hyvla parmesanosten.
  3. Lägg ut högar och bred ut osten i ca någon dm stora cirklarpå bakplåtspapper.
  4. Grädda parmesanflarnen i ca 5 minuter tills de smält ut och fått fin svagt ljus brun färg.
  5. Ta ut och låt ostflarnen svalna.
  6. När de svalnat så stelnar de och kan är färdiga att serveras.
E-mail
Medel: 4.3 (3 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer