Italiensk smörgåstårta

En hemgjord lyxig och modern smörgåstårta med pesto, mozzarella, salami, pastrami, bressaola, oliver och soltorkade tomater. Ingredienserna är lite dyrare men gott blir det. Observera att smörgåstårtan är i italienska färgerna :).

8 bitar italiensk smörgåstårta

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 24 skivor vanligt vitt formbröd rostbröd. Alternativ är att köpa eller baka motsvarande mängd
  • 200 gram pesto
  • 1 dl crème fraiche
  • 2 bitar mozzarellaost
  • 200 gram röd pesto med tomat
  • 1 dl crème fraiche
  • 200 g naturell färskost
  • 1 msk citronsaft eller vatten
  • 6 skivor salami
  • 6 skivor lufttorkad skinka
  • 6 skivor pastrami
  • 1 ask solrosskott eller ärtskott
  • 15 st italienska oliver med kärna
  • 10 st soltorkade tomater i olivolja

Tillagning

  1. Skär bort kanterna på brödet.
  2. Blanda de två pestosorterna med creme fraiche i två bunkar.
  3. Vidare blanda färskosten med lite citronsaft så att den blir lättare att bre.
  4. Bre ut den gröna peston på sex av brödskivorna.
  5. Täck med sex skivor bröd.
  6. Bre ut den röda peston och täck med bröd.
  7. Rör ut färskosten med vatten. Bred över och tunt runt hela tårtan.
  8. Tänk igenom din garnering. Dags för att garnera med salami, bressaola och pastrami samt soltorkade tomater och oliver. Täck tårtans kanter med solrosskott.
E-mail
Medel: 4.3 (6 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer