Italiensk smörgåstårta

En hemgjord lyxig och modern smörgåstårta med pesto, mozzarella, salami, pastrami, bressaola, oliver och soltorkade tomater. Ingredienserna är lite dyrare men gott blir det. Observera att smörgåstårtan är i italienska färgerna :).

8 bitar italiensk smörgåstårta

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 24 skivor vanligt vitt formbröd rostbröd. Alternativ är att köpa eller baka motsvarande mängd
  • 200 gram pesto
  • 1 dl crème fraiche
  • 2 bitar mozzarellaost
  • 200 gram röd pesto med tomat
  • 1 dl crème fraiche
  • 200 g naturell färskost
  • 1 msk citronsaft eller vatten
  • 6 skivor salami
  • 6 skivor lufttorkad skinka
  • 6 skivor pastrami
  • 1 ask solrosskott eller ärtskott
  • 15 st italienska oliver med kärna
  • 10 st soltorkade tomater i olivolja

Tillagning

  1. Skär bort kanterna på brödet.
  2. Blanda de två pestosorterna med creme fraiche i två bunkar.
  3. Vidare blanda färskosten med lite citronsaft så att den blir lättare att bre.
  4. Bre ut den gröna peston på sex av brödskivorna.
  5. Täck med sex skivor bröd.
  6. Bre ut den röda peston och täck med bröd.
  7. Rör ut färskosten med vatten. Bred över och tunt runt hela tårtan.
  8. Tänk igenom din garnering. Dags för att garnera med salami, bressaola och pastrami samt soltorkade tomater och oliver. Täck tårtans kanter med solrosskott.
E-mail
Medel: 4.4 (5 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Klassiska semlor och nya varianter

Fira Fettisdagen - tisdag den 28 januari - med klassiska semlor fyllda med nyvispad grädde och massor med mandelmassa. Här hittar du de klassiska recepten såväl som modernare tolkningar och varianter med mindre fett, utan laktos med mera. 

Läs mer

Våffeldagen den 25 mars

Dags att äta våfflor tills man spricker igen :) Här hittar du våffelsmet med och utan ägg, frasiga och smöriga och andra varianter. Bästa våffellaggen och tips på hur du gräddar våfflor. 

Läs mer

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer