Vegetarisk texmexfärs

Quornfärs smaksatt med paprika, spiskummin, chili och oregano.
Vegetarisk texmexfärs är god till texmexbuffé att fylla i tortillas och tacos.
Du kan också tillsätt 1 dl chilisås och ha färsen på nachos och toppa med riven ost vilket du sedan gratinerar eller kör i mikron.

4 portioner vegetarisk texmexfärs

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 300 gram quornfärs
  • 3 msk olivolja
  • 2 klyftor vitlök
  • 3 msk citronsaft
  • 1 tsk mald spiskummin
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk torkad oregano
  • 5 droppar tabasco eller chili efter smak
  • 3 msk hackad färsk koriander (valfritt)
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar

Tillagning

  1. Fräs färsen i olivoljan. Rör om då och då.
  2. Skala och pressa vitlöken och tillsätt den. Rör om.
  3. Tillsätt citronsaft, spiskummin, paprikapulver, oregano och fräs i några minuter.
  4. Smaka av den quornfärsen med tabasco, salt, peppar och ev. mer kryddor samt ev. färsk hackad koriander.
E-mail
Medel: 3 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer