Tacos, köttfärs i tacoskal med guacamole och bönor

Tacos, köttfärs eller strimlad biff i tacoskal med guacamole och bönor.
Mexikansk mat med tacoskal som du fyller med kött, guacamole, lök, tomat, guacamole, riven ost och het salsa.
Du behöver inte ha alla fyllningar som majs, rödlök och ost exempelvis.
Räkna ca 16 stycken tacoskal eller 3-4 styck per portion.

4 portioner tacos

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 1 pkt hårda tacoshells eller fyrkantiga tacotubs
  • 400 gram köttfärs eller strimlad biff
  • 2 tsk mexikansk Tex Mex krydda av valfritt märke
  • 1 rödlök eller gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 0,5 grön eller röd paprika
  • 1 röd chilifrukt
  • 1 burk bönor, ex. kidneybönor eller svarta bönor
  • 1 strimlad rödlök
  • 2 tärnade tomater
  • 1 burk majs
  • 0,5 grön eller röd paprika
  • 30 gram isbergssallad
  • 1 burk tomatsalsa i tex mex stil, alternativt en burk tomatkross med 2 cm hackad chilifrukt (uppkokt)
  • 1 dl hackad bladpersilja eller färsk koriander
  • 2 msk tabasco eller annan chilisås
  • 30 gram Isbergssallad (valfritt)
  • 2 tärnade tomater
  • 0,5 strimlad rödlök
  • 1 burk tomatsalsa i tex mex stil, alternativt en burk tomatkross med 2 cm hackad chilifrukt (uppkokt)
  • 8 pitabröd
  • 2 dl matlagningsyoghurt eller gräddfil
  • 50 gram riven texmex-ost
  • Guacamole avokadoröra: 2 avokados
  • 1 röd paprika
  • 2 msk citronsaft
  • 2 dl gräddfil

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 125 grader och ställ in tacoskalen i 15 minuter. Då blir de knapriga och goda men det är valfritt.
  2. Skala och hacka lök samt pressa vitlök. Skölj och tärna paprika. Dela, kärna ur och finhacka chilifrukten.
  3. Häll av bönor och skölj dem i durkslag.
  4. Stek köttfärs i olja, tillsätt hackad gul lök och paprika, finhackad chili och krydda med Tex Mex krydda, salt samt svartpeppar.
  5. Tillsätt röda bönor och fräs några minuter till. Lägg upp i skål.
  6. Gör under tiden i ordning skivad rödlök, tärnad tomat, majs, salsa, strimla isbergssallad, mosa avokados till guacamole, hacka persilja eller färsk koriander,
  7. Avokadoröra: Dela, kärna ur och gröp ur avokadon. Skär i bitar, lägg i en skål och mosa med en gaffel. Blanda i finhackad paprika, citron och gräddfil. Smaka av med salt och peppar.
  8. Duka fram alltihop på fat och i skålar.
  9. Låt alla fylla tacosen med färs, bönor, guacamole och så vidare.
E-mail
Medel: 3 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Klassiska semlor och nya varianter

Fira Fettisdagen - tisdag den 28 januari - med klassiska semlor fyllda med nyvispad grädde och massor med mandelmassa. Här hittar du de klassiska recepten såväl som modernare tolkningar och varianter med mindre fett, utan laktos med mera. 

Läs mer

Våffeldagen den 25 mars

Dags att äta våfflor tills man spricker igen :) Här hittar du våffelsmet med och utan ägg, frasiga och smöriga och andra varianter. Bästa våffellaggen och tips på hur du gräddar våfflor. 

Läs mer

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer