Tacosskal med köttfärs, guacamole och bönor

Introduktion och förberedelse

Tacosskal med köttfärs, guacamole, tomat, isbergssallad och bönor.

Räkna ca 16 stycken tacoskal eller 3-4 styck per portion.

Varianter

  • Istället för köttfärs kan du ta strimlad biff, kycklingfilé eller quornbitar.
  • Vidare är det gott med andra tillbehör som passar till tacomys ex. lök, tomat, riven ost, majs, gräddfil, jalapenos och salsa.
  • Istället för tacoskal kan du ta tacokorgar eller mjuka tortillas.
  • Gott till är även en koriandersås.

4 portioner tacos

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 1 pkt hårda tacoshells eller fyrkantiga tacotubs
  • 400 gram köttfärs eller strimlad biff
  • 2 tsk mexikansk Tex Mex krydda av valfritt märke
  • 1 rödlök eller gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 0,5 grön eller röd paprika
  • 1 röd chilifrukt
  • 1 burk bönor, ex. kidneybönor eller svarta bönor
  • 1 strimlad rödlök
  • 2 tärnade tomater
  • 1 burk majs
  • 0,5 grön eller röd paprika
  • 30 gram isbergssallad
  • 1 burk tomatsalsa i tex mex stil, alternativt en burk tomatkross med 2 cm hackad chilifrukt (uppkokt)
  • 1 dl hackad bladpersilja eller färsk koriander
  • 2 msk tabasco eller annan chilisås
  • 30 gram Isbergssallad (valfritt)
  • 2 tärnade tomater
  • 0,5 strimlad rödlök
  • 1 burk tomatsalsa i tex mex stil, alternativt en burk tomatkross med 2 cm hackad chilifrukt (uppkokt)
  • 8 pitabröd
  • 2 dl matlagningsyoghurt eller gräddfil
  • 50 gram riven texmex-ost
  • Guacamole avokadoröra: 2 avokados
  • 1 röd paprika
  • 2 msk citronsaft
  • 2 dl gräddfil

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 125 grader och ställ in tacoskalen i 15 minuter. Då blir de knapriga och goda men det är valfritt.
  2. Skala och hacka lök samt pressa vitlök. Skölj och tärna paprika. Dela, kärna ur och finhacka chilifrukten.
  3. Häll av bönor och skölj dem i durkslag.
  4. Stek köttfärs i olja, tillsätt hackad gul lök och paprika, finhackad chili och krydda med Tex Mex krydda, salt samt svartpeppar.
  5. Tillsätt röda bönor och fräs några minuter till. Lägg upp i skål.
  6. Gör under tiden i ordning skivad rödlök, tärnad tomat, majs, salsa, strimla isbergssallad, mosa avokados till guacamole, hacka persilja eller färsk koriander,
  7. Avokadoröra: Dela, kärna ur och gröp ur avokadon. Skär i bitar, lägg i en skål och mosa med en gaffel. Blanda i finhackad paprika, citron och gräddfil. Smaka av med salt och peppar.
  8. Duka fram alltihop på fat och i skålar.
  9. Låt alla fylla tacosen med färs, bönor, guacamole och så vidare.
E-mail
Medel: 3 (1 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 448 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2022-02-22