Glutenfria kakor syltkakor utan gluten

Glutenfria kakor. Goda hembakta syltkakor bakade utan gluten (vetemjöl) med potatismjöl. Goda kakor med sylt i mitten.

Istället för potatismjöl kan du använda glutenfri mjölmix.

25 st glutenfria kakor utan gluten

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 125 gram smör
  • 0,75 dl socker
  • 1 ägg
  • 2-3 dl potatismjöl
  • 0,5 dl hallonsylt eller annan sylt eller marmelad efter smak
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 0,5 dl potatisflingor

Tillagning

  1. Ta fram smör så att det blir mjukt eller mikra det mjukt i mikron i en bunke
  2. Sätt ugnen på 175 grader.
  3. Rör smör, socker och vaniljsocker poröst några minuter i en bunke. Gärna med elvisp eller för hand.
  4. Tillsätt ägget samt potatisflingor och vispa fluffigt.
  5. Tillsätt potatismjöl och rör ihop till en deg. Tillsätt så mycket att du kan rulla bollar av degen trots att den är kladdig.
  6. Dela degen i fem delar och gör fem bollar av varje bit.
  7. Lägg degbollarna med några cm mellanrum på bakplåtspapper och tryck till en liten grop i varje med fingret.
  8. Lägg en tsk sylt eller marmelad i mitten på varje kaka.
  9. Grädda de glutenfria kakorna i ca 15 minuter i mitten på ugnen.
  10. Ta ut och låt kakorna svalna på plåten. Förvara i lufttät burk.
E-mail
Medel: 3.9 (18 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer