Glutenfria kakor syltkakor utan gluten

Glutenfria kakor. Goda hembakta syltkakor bakade utan gluten (vetemjöl) med potatismjöl. Goda kakor med sylt i mitten.

Istället för potatismjöl kan du använda glutenfri mjölmix.

25 st glutenfria kakor utan gluten

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 125 gram smör
  • 0,75 dl socker
  • 1 ägg
  • 2-3 dl potatismjöl
  • 0,5 dl hallonsylt eller annan sylt eller marmelad efter smak
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 0,5 dl potatisflingor

Tillagning

  1. Ta fram smör så att det blir mjukt eller mikra det mjukt i mikron i en bunke
  2. Sätt ugnen på 175 grader.
  3. Rör smör, socker och vaniljsocker poröst några minuter i en bunke. Gärna med elvisp eller för hand.
  4. Tillsätt ägget samt potatisflingor och vispa fluffigt.
  5. Tillsätt potatismjöl och rör ihop till en deg. Tillsätt så mycket att du kan rulla bollar av degen trots att den är kladdig.
  6. Dela degen i fem delar och gör fem bollar av varje bit.
  7. Lägg degbollarna med några cm mellanrum på bakplåtspapper och tryck till en liten grop i varje med fingret.
  8. Lägg en tsk sylt eller marmelad i mitten på varje kaka.
  9. Grädda de glutenfria kakorna i ca 15 minuter i mitten på ugnen.
  10. Ta ut och låt kakorna svalna på plåten. Förvara i lufttät burk.
E-mail
Medel: 3.9 (16 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Klassiska semlor och nya varianter

Fira Fettisdagen - tisdag den 28 januari - med klassiska semlor fyllda med nyvispad grädde och massor med mandelmassa. Här hittar du de klassiska recepten såväl som modernare tolkningar och varianter med mindre fett, utan laktos med mera. 

Läs mer

Våffeldagen den 25 mars

Dags att äta våfflor tills man spricker igen :) Här hittar du våffelsmet med och utan ägg, frasiga och smöriga och andra varianter. Bästa våffellaggen och tips på hur du gräddar våfflor. 

Läs mer

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer