Nötkakor

Nötkakor med hasselnötter. Förutom att nötkakor är goda så är de glutenfria och laktosfria.

12-18 st nötkakor

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 40 min

Ingredienser

  • 50 gr smör
  • 200 gr hasselnötter
  • 1 dl socker
  • 1 ägg
  • Garnering: 40 gram hasselnötter

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret i en kastrull.
  3. Mixa hasselnötterna till fint pulver i en matberedare.
  4. Blanda nötterna med smör, strösocker och ägg i en bunke. Låt stå 10 minuter.
  5. Forma smeten med fingrarna till toppar på en plåt med bakplåtspapper.
  6. Sätt en hel eller delad hasselnöt på varje topp.
  7. Grädda nötkakorna gyllene i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
  8. Ta ut nötkakorna och låt de svalna på plåten.
E-mail
Medel: 2.8 (4 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer