Röda vinbärssylt sylt på röda vinbär

Röda vinbärssylt. Hemgjord sylt på röda vinbär. Gott till rostmackan, dessert, pannkakor, creme caramel, ostbrickan samt desserter.
Rödavinbärssylt har en härlig sötsur smak och funkar bra till söta desserter som panna cotta, cheesecake mm.
Ta i natriumbensoat om du ska spara sylten och kommer att ha den öppen i kylen längre tid. Ska du äta sylten direkt skippar du konserveringsmedel. Du kan också använda syltsocker såklart.
Ska du ha sylten länge är det bra om du steriliserar glasburkarna med röda vinbärssylt genom att koka dem eller värma dem till 100 grader i ugnen. Inga fingrar sedan i sylten då blir den snabbt dålig.

ca 1 liter sylt på röda vinbär

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 2 liter röda vinbär, ca 1,5 kg
  • 0,5 dl vatten
  • 500 gram socker eller syltsocker (skippa då konserveringsmedlet natriumbensoat nedan)
  • 1 krm natriumbensoat (valfri, konserveringsmedel)

Tillagning

  1. Rensa de röda vinbären.
  2. Koka bären med vatten på medelvärme i 10 minuter i en stor kastrull.
  3. Rör i sockret och låt småkoka i 5 minuter till.
  4. Skumma bort ev. skum från röda vinbärssylten med en slev.
  5. Ös upp sylten i rena glasburkar medan sylten är varm och förslut direkt. Förvara röda vinbärssylten svalt.
E-mail
Medel: 4.2 (43 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer