Nötmuffins

Nötmuffins med hasselnötter. Små minimuffins med smet av hasselnötter, socker, potatismjöl, ägg och smör.
Här har jag använt minimuffinsformar ca 5 cm i diameter.
Glutenfria.

ca 25 st små nötmuffins

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 11 min
  • Klart på: 21 min

Ingredienser

  • 200 gram hasselnötter
  • 1,5 dl socker
  • 2 msk potatismjöl
  • 2 ägg
  • 60 gram smör
  • ca 13 hasselnötter till garnering

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Vispa ägg och socker pösigt i en skål.
  3. Mal hasselnötterna i en nötkvarn, mixer eller matberedare.
  4. Vänd i de malda nötterna samt potatismjölet med äggen.
  5. Smält smöret och blanda i med nötterna till en smet.
  6. Placera ut ca 25 muffinsformar på en plåt och fördela smeten i formarna.
  7. Skär hasselnötterna till garnering i halvor och placera en halva med skarver upp i varje nötmuffins.
  8. Baka nötmuffinsarna i ca 11 minuter tills de fått fin färg.
E-mail
Medel: 4.3 (3 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer