Krusbärssylt

Koka krusbärssylt - gott till dessert, pannkakor, creme caramel, desserter. Krusbär har en härlig sötsur smak och funkar bra till söta desserter.

Vill du spara sylten en längre tid så kan du ta i natriumbensoat eller använda syltsocker samt sterilisera glasburkarna genom att koka dem 10 minuter eller värma dem till 125 grader 10 minuter i ugnen. Inga fingrar sedan i krusbärssylten - då blir den snabbt dålig. Ska du äta krusbärssylten inom närmsta dagarna så skippar du konserveringsmedel.

Räkna ca 2 liter eller 1,5 kg körsbär till receptet nedan.

 

1,5 liter krusbärssylt

 • Förberedelse: 10 min
 • Tillagning: 20 min
 • Klart på: 30 min

Ingredienser

 • 1,5 kg krusbär
 • 0,5 dl vatten
 • 500 gram socker
 • 1 krm natriumbensoat

Tillagning

 1. Rensa krusbären.
 2. Koka krusbären med vatten på medelvärme i 10 minuter i en stor kastrull. Mosa ihop krusbären med en potatisstöt eller mixa försiktigt med en stavmixer.
 3. Rör i sockret och låt småkoka i 5 minuter till.
 4. Skumma bort ev. skum från krusbärssylten med en slev.
 5. Ös upp krusbärssylten i rena glasburkar medan sylten är varm och förslut direkt. Förvara svalt.
 6. Öppna burk krusbärssylt förvarar du i kylen.
E-mail
Medel: 3.5 (17 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer