Couscoussallad

Couscoussallad är gott som tillbehör till buffé, grillade rätter, grillad halloumi och grillad lax. En sallad med kokt couscous och grönsaker, bönor, morötter, valnötter, smågurkor, vitlök, kryddor och selleri.

Istället för saffran kan du ta gurkmeja som också ger fin gul färg och god smak. Receptet kan halveras till 4-5 portioner.

10 portioner couscoussallad

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 8 dl couscous
  • 10 st smågurkor (cornichons)
  • 1 dl tomatpuré
  • 3 pressade klyftor vitlök
  • 1 st selleri
  • 5 dl bönor, haricots verts
  • 0,25 gram saffran (bara några korn) eller 2 krm gurkmeja om du ej gillar saffran
  • 1 röd chili
  • 2 vårlökar
  • 1 knippe vårmorötter eller 3-4 vanliga morötter
  • 4 dl valnötter

Tillagning

  1. Koka upp vatten enligt paketet. Tillsätt couscousen samt saffran.
  2. Sätt åt sidan med lock i tio minuter.
  3. Sprid sedan ut couscousen på en plåt att svalna om du inte ska äta den direkt.
  4. Skölj ur samma kastrull, tillsätt lite olja och fräs tomatpuré, pressad vitlök, hackad selleri, hackad chili, strimlad vårlök, strimlade morötter samt bönorna.
  5. Rör runt fem minuter.
  6. Blanda i couscousen med valnötterna samt hackade smågurkor.
  7. Smaka av med salt och vitpeppar.
  8. Servera couscoussalladen eller förvara i kylen till servering. Kan mikras varm.
E-mail
Medel: 3.5 (2 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer