Couscous med grönsaker

Introduktion och förberedelse

Snabbt och enkelt tillbehör med couscous, morötter, blomkål, gurkmeja, russin och färsk mynta.

Koktiden på couscous är bara fem minuter! Snabbt- och lätt att laga.

Varianter

  • Du kan även ha andra grönsaker i couscousen som broccoli, purjolök, gul lök, babyspenat, zucchini, hackad bladpersilja med mera.
  • Andra god smaksättningar är någon tsk harissa (chili), nötter som cashewnötter och pressad vitlök.

Couscoussallad på fat - ett lättlagat, gott, snabbt och nyttigt tillbehör till det mesta.
Couscoussallad med grönsaker, russin och gurkmeja - ett lättlagat, gott, snabbt och nyttigt tillbehör till det mesta.

4 portioner couscous med grönsaker

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 7 min
  • Klart på: 17 min

Ingredienser

  • 5 dl couscous
  • 5 dl vatten
  • 0,5 tärning grönsaksbuljong
  • 2 morötter
  • 0,25 huvud blomkål
  • 2 krm gurkmeja
  • 0,5 tsk salt
  • 1 msk olivolja
  • 1 dl russin
  • 5-10 blad färsk grovt hackad mynta eller 1 tsk torkad mynta (valfritt)

Tillagning

  1. koka upp vatten med buljongtärning.
  2. Skala och tärna morot samt tillsätt den till den kokande grönsaksbuljongen.
  3. Rensa och skär blomkål i små buketter samt koka med dem några minuter.
  4. Mät upp couscous i en skål som tål värme. Blanda i salt och gurkmeja samt olja.
  5. Rör i den kokande buljongen i couscousen och rör runt. Täck över med ett lock eller liknande.
  6. Låt couscousen stå ca 5 minuter.
  7. Luckra upp couscousen med en slev samt vänd i russin och mynta innan servering.
E-mail
Medel: 3.6 (5 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 243 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2020-01-14

Tillbehör och liknande recept:

Recept från Marocko med tagine och couscous

Välkommen på fest bland tagines, couscous, mandlar och mynta bland couscous och het harissa. Laga...