Couscous med cashew och russin

Couscous med cashewnötter, russin och harissa (chili) är gott som tillbehör. Enkelt att laga till många. Receptet kan dock halveras för 4-5 portioner (eller dubblerad för stor fest).

10 portioner couscous med cashew

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 15 min

Ingredienser

  • 7,5 dl couscous
  • 1 tsk salt
  • 2 msk olja
  • 1 tsk harissa (chilipasta)
  • 0,5 dl olivolja
  • 2 dl cashewnötter, gärna rostade
  • 2 dl russin
  • 1 dl grovhackad bladpersilja eller mynta

Tillagning

  1. Koka upp 6,5 dl vatten med salt och några msk olja.
  2. Rör ner couscousgrynen.
  3. Lägg på lock, ta kastrullen från plattan och låt dem svälla 5 minuter. Rör om i grynen och tillsätt harissan, nötterna, olivolja samt russin.
  4. Servera varm eller ljummen på djupt fat eller skål. Garnera ev. med grovhackad bladpersilja eller mynta.
  5. Om du vill förbereda couscousen innan så kan du förvara den övertäckt i kylen och värma övertäckt med folie i ugnen på 175 grader i 10 minuter till servering.
E-mail
Medel: 3 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer