Couscous med cashew och russin

Couscous med cashewnötter, russin och harissa (chili) är gott som tillbehör. Enkelt att laga till många. Receptet kan dock halveras för 4-5 portioner (eller dubblerad för stor fest).

10 portioner couscous med cashew

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 15 min

Ingredienser

  • 7,5 dl couscous
  • 1 tsk salt
  • 2 msk olja
  • 1 tsk harissa (chilipasta)
  • 0,5 dl olivolja
  • 2 dl cashewnötter, gärna rostade
  • 2 dl russin
  • 1 dl grovhackad bladpersilja eller mynta

Tillagning

  1. Koka upp 6,5 dl vatten med salt och några msk olja.
  2. Rör ner couscousgrynen.
  3. Lägg på lock, ta kastrullen från plattan och låt dem svälla 5 minuter. Rör om i grynen och tillsätt harissan, nötterna, olivolja samt russin.
  4. Servera varm eller ljummen på djupt fat eller skål. Garnera ev. med grovhackad bladpersilja eller mynta.
  5. Om du vill förbereda couscousen innan så kan du förvara den övertäckt i kylen och värma övertäckt med folie i ugnen på 175 grader i 10 minuter till servering.
E-mail
Medel: 3 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Klassiska semlor och nya varianter

Fira Fettisdagen - tisdag den 28 januari - med klassiska semlor fyllda med nyvispad grädde och massor med mandelmassa. Här hittar du de klassiska recepten såväl som modernare tolkningar och varianter med mindre fett, utan laktos med mera. 

Läs mer

Våffeldagen den 25 mars

Dags att äta våfflor tills man spricker igen :) Här hittar du våffelsmet med och utan ägg, frasiga och smöriga och andra varianter. Bästa våffellaggen och tips på hur du gräddar våfflor. 

Läs mer

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer