Couscous och tomatsallad med yoghurt

En krämig sallad med bladpersilja och mynta.
Couscoussalladen håller sig i kylen. God på buffé, till grillat, middagstillbehör eller till picknick.

10 portioner Couscous och tomatsallad

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 15 min

Ingredienser

  • 3 dl couscous
  • 6 tomater
  • 3 dl naturell yoghurt
  • 2 dl hackad bladpersilja
  • 2 dl hackad mynta
  • 0,5 dl citronsaft
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm vitpeppar

Tillagning

  1. Koka upp 5 dl vatten, tillsätt couscous-gryn och ställ åt sidan under lock i några minuter.
  2. Ta bort lock, luckra upp grynen med en gaffel och låt couscousen svalna på en tallrik.
  3. Skölj och tärna tomater.
  4. Skölj och hacka bladpersilja samt mynta fint.
  5. Blanda couscous, persilja, mynta, tomater, citronsaft, salt och peppar i en skål och ställ svalt.
  6. Couscous och tomatsallad serveras kall på fat eller i skål.
E-mail
Medel: 5 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer