Asiatisk coleslaw

En superslaw - enkel och nyttig coleslaw utan majonnäs men med dressing med asiatiska smaker som risvinäger, olja, jordnötssmör, soja, ingefära, socker och vitlök.
Denna vitkålssallad passar som sallad och tillbehör till allt grillat, till fest och buffé.
Här coleslaw med grön kål som finns på vår och sommar sk spetskål samt paprika, morot och vårlök. Det går också bra med vanlig vintervitkål eller rödkål.
Gillar du färsk koriander så kan du hacka ca 1 dl och blanda i.
Coleslawen blir god om den får stå så den kan förberedas i god tid.

8 portioner asiatisk coleslaw

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 800 gram spetskål eller färsk sommarkål, vinterkål eller rödkål
  • 2 paprikor, en röd och en gul
  • 2 morötter
  • 8 vårlökar
  • 2 tsk salt
  • 1 dl hackad koriander
  • Dressing: 5 msk jordnötssmör
  • 0,5 dl olja, ex. solrosolja
  • 6 msk risvinäger
  • 6 msk ljus soja (japansk)
  • 3 msk socker, helst brunt eller farin
  • 2 cm färsk ingefära
  • 2 klyftor vitlök

Tillagning

  1. Strimla kålen fint och lägg i en bunke.
  2. Blanda med 2 tsk salt och rör runt.
  3. Skölj och strimla vårlöken. Tillsätt till vitkålen.
  4. Skala och strimla moroten. Tillsätt till vitkålen.
  5. Skölj och strimla paprikor och tillsätt dem. Tillsätt till vitkålen.
  6. Skala och hacka vitlök samt ingefära. Lägg i en skål.
  7. Blanda dressingen i skålen. Tillsätt jordnötssmör, olja, vinäger, soja och socker samt rör ihop till en jämn dressing.
  8. Blanda dressingen med kålen. Låt gärna coleslawen stå i övertäckt i kylen någon timme. Eller servera direkt.
E-mail
Medel: 3 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Klassiska semlor och nya varianter

Fira Fettisdagen - tisdag den 28 januari - med klassiska semlor fyllda med nyvispad grädde och massor med mandelmassa. Här hittar du de klassiska recepten såväl som modernare tolkningar och varianter med mindre fett, utan laktos med mera. 

Läs mer

Våffeldagen den 25 mars

Dags att äta våfflor tills man spricker igen :) Här hittar du våffelsmet med och utan ägg, frasiga och smöriga och andra varianter. Bästa våffellaggen och tips på hur du gräddar våfflor. 

Läs mer

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer