Thailändsk vitkålssallad

En sallad med strimlad vitkål eller spetskål, salladslök och thailändska smaker av kokos, vitlök, chili, fisksås, lime, ingefära och socker.
Gott som tillbehör till ex. vårrullar eller grillat.
Gott i är också sesamolja, rostade sesamfrön, groddar, färsk riven ingefära samt färsk hackad koriander.

6 portioner thailändsk vitkålssallad

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 800 gram vitkål eller spetskål
  • 4 stjälkar salladslök
  • 2 klyftor vitlök
  • 2 msk matolja
  • 1 msk socker eller farinsocker
  • 4 msk fisksås
  • 2 msk limesaft
  • 2 tsk chiliflakes
  • 1,5 dl kokosflingor
  • 1,5 dl torrostade jordnötter

Tillagning

  1. Plocka bort det yttersta kålbladet och skölj kålen.
  2. Skär den i klyftor och skär bort roten.
  3. Strimla kålen så fint du kan. Lägg i en stor skål.
  4. Skölj och strimla salladslöken samt tillsätt den.
  5. Skala och pressa i vitlök.
  6. Tillsätt matolja, socker, fisksås, limesaft, salt och chiliflakes.
  7. Blanda och massera runt vitkålen med handen några minuter så att den mjuknar. Låt gärna vitkålssalladen stå och marinera i kylen någon timme eller över natten. Den kan också serveras direkt.
  8. Rosta kokosflingorna i en panna.
  9. Innan servering så blandar du i kokosflingor och strör över grovt krossade jordnötter. Smaka av vitkålssalladen med lite salt.
E-mail
Medel: 4.5 (2 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer