Thailändsk vitkålssallad

En sallad med strimlad vitkål eller spetskål, salladslök och thailändska smaker av kokos, vitlök, chili, fisksås, lime, ingefära och socker.
Gott som tillbehör till ex. vårrullar eller grillat.
Gott i är också sesamolja, rostade sesamfrön, groddar, färsk riven ingefära samt färsk hackad koriander.

6 portioner thailändsk vitkålssallad

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 800 gram vitkål eller spetskål
  • 4 stjälkar salladslök
  • 2 klyftor vitlök
  • 2 msk matolja
  • 1 msk socker eller farinsocker
  • 4 msk fisksås
  • 2 msk limesaft
  • 2 tsk chiliflakes
  • 1,5 dl kokosflingor
  • 1,5 dl torrostade jordnötter

Tillagning

  1. Plocka bort det yttersta kålbladet och skölj kålen.
  2. Skär den i klyftor och skär bort roten.
  3. Strimla kålen så fint du kan. Lägg i en stor skål.
  4. Skölj och strimla salladslöken samt tillsätt den.
  5. Skala och pressa i vitlök.
  6. Tillsätt matolja, socker, fisksås, limesaft, salt och chiliflakes.
  7. Blanda och massera runt vitkålen med handen några minuter så att den mjuknar. Låt gärna vitkålssalladen stå och marinera i kylen någon timme eller över natten. Den kan också serveras direkt.
  8. Rosta kokosflingorna i en panna.
  9. Innan servering så blandar du i kokosflingor och strör över grovt krossade jordnötter. Smaka av vitkålssalladen med lite salt.
E-mail
Medel: 4.5 (2 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Klassiska semlor och nya varianter

Fira Fettisdagen - tisdag den 28 januari - med klassiska semlor fyllda med nyvispad grädde och massor med mandelmassa. Här hittar du de klassiska recepten såväl som modernare tolkningar och varianter med mindre fett, utan laktos med mera. 

Läs mer

Våffeldagen den 25 mars

Dags att äta våfflor tills man spricker igen :) Här hittar du våffelsmet med och utan ägg, frasiga och smöriga och andra varianter. Bästa våffellaggen och tips på hur du gräddar våfflor. 

Läs mer

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer