Grönkålssallad med hasselnötter och yoghurt

Den här salladen lagade jag som tillbehör på en matkurs i Köpenhamn. Jättegod och känns riktigt nyttig. Passar till det mesta samt på buffé.
Istället för färsk grönkål med stjälk finns det sköljd, skuren och hackad färsk grönkål på påse som är smidigt att köpa. Räkna då runt 400 gram till 4 portioner.
Man kan också ta fryst hackad grönkål om du tinar den.
Kan även garneras och toppas med ätliga skott och blad ex. Amarinth eller rödbetsskott.

4 portioner grönkålssallad

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 15 min

Ingredienser

  • 500 gram färsk grönkål på stjälkar
  • 1 schalottenlök
  • 2 dl hasselnötter
  • 1,5 dl matyoghurt
  • 1 tsk grovkornig senap
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm vitpeppar
  • 1 tsk flytande honung
  • 1 tsk citronsaft

Tillagning

  1. Plocka grönkålen från stjälkarna och hacka den.
  2. Koka upp 2 liter vatten i en kastrull.
  3. Tillsätt grönkålen i 10 sekunder och häll av den i ett durkslag.
  4. Skölj med kallt vatten.
  5. Låt rinna stå och rinna av i durkslaget.
  6. Skala och hacka schalottenlöken fint.
  7. Lägg hasselnötterna i en stekpanna. Rosta dem och rör då och då tills de fått lite färg.
  8. Hacka hasselnötterna grovt.
  9. Blanda dressingen av matyoghurt, senap, salt, peppar, honung och citron.
  10. Blanda grönkålen och schalottenlöken med dressingen och lägg upp på fat eller skål. Hit kan du förbereda och förvara i kylen.
  11. Toppa med hasselnötter och servera.
E-mail
Medel: 5 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer