Sockersaltad vitkål med senap

Blir också jättegod med spetskål, rödkål, grönkål eller valfri kål.
Kan förberedas i god tid och förvaras i kylen.
Ett snabbt sätt att laga till vitkål som passar som salladstillbehör till det mesta. Riktigt billigt blir det också samt lätta att laga till många ex. på en buffé. Använd då en matberedare att strimla kålen. Lagar du till många så förvara i kylen och ta fram lite i taget och lägg upp i nya skålar så att inte en stor skål står framme i rumstemperatur flera timmar.

4 portioner

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 15 min

Ingredienser

  • 250 gram vitkål
  • 0,5 tsk salt
  • 1 tsk socker
  • 2 msk grovkornig senap
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • 2 msk olivolja

Tillagning

  1. Strimla kålen så fint du kan. Lägg i en stor skål.
  2. Tillsätt salt och arbeta in saltet i kålen genom att massera kålen med saltet några minuter.
  3. Tillsätt socker, senap, vinäger och olivolja.
  4. Lägg upp på fat eller skål och servera.
E-mail
Inga röster än

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer