Marinad till lamm

God grillolja till lammkött som lammfilé, skivad lammstek eller lammspett.

marinad till ca 600 g lammkött

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 4 msk vinäger, gärna balsamvinäger eller citronsaft
  • 4 msk ljus japansk soja typ Kikkoman
  • 2 klyftor pressad vitlök
  • 1 msk honung
  • 0,5 tsk torkad rosmarin eller två toppskott färsk rosmarin (valfritt)
  • 0,5 tsk timjan
  • 0,5 dl olivolja

Tillagning

  1. Blanda alla ingredienser till marinaden i en skål.
  2. Tillsätt lammköttet du ska marinera och arbeta gärna in marinaden så att den täcker köttet runt om.
  3. Marinera lammköttet så länge som möjligt från 20 minuter till någon dag. Förslagsvis över natten eller några timmar innan grillning.
  4. Pensla med marinaden under grillningen och glöm ej att salta och peppra.
  5. Gott är att ta en nypa gourmetsalt och lite nymalen svartpeppar på lammköttet innan servering.
E-mail
Medel: 4.1 (34 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad på Restauranghögskolan i Grythyttan och har ett Advanced Certificate i drycker. Jag är medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine Pro, Slowfood och Sveriges Matskribenters Förening. 

Massor med goda recept på kyckling

Nya favoriter och goda klassiker som grillad kyckling, kycklingspett, kycklingfilé, kycklinggrytor och soppor. Vi svenskar gillar kyckling i alla former - på 20 år har vi fördubblat konsumtionen.

Läs mer

Saftig babka med kanel- och valnötsfyllning

Här är det enkla receptet. 

Läs mer

Sponsrat