Griljering av skinka

Griljering av skinka med senap, ägg och ströbröd. Har skinkan svålen kvar kan du skära vackert diagonalt rutmönster i svålen. Andra föredrar att ta bort svålen helt.

Du kan såklart ta den senap du själv gillar eller göra egen senap. Alternativ till nedan är ex. 2 msk stark söt senap blandat med 2 msk dijonsenap. Du kan garnera skinkan med några kryddnejlikor instuckna i skinkan.

1 sats griljering till en skinka

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 1 kokt eller ugnstekt julskinka
  • 4 msk svensk senap
  • 2 msk senapspulver
  • 1 msk socker
  • 2 msk vatten
  • 1 äggula
  • 3 msk ströbröd
  • 2 msk hela kryddnejlikor (valfritt)
  • 50 gram smör
  • 2 dl skinkspad

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skär ett rutmönster i svålen på skinkan. Skär ev. bort en del av svålen om du vill det.
  3. Lägg skinkan i en ugnsfast form. Ett tips är att lägga skinkan på en bädd av bortskuren skinksvål.
  4. Tillsätt lite skinkspad och smör.
  5. Blanda senap, senapspulver, socker, vatten och äggula i en bunke.
  6. Bred griljerings-blandningen över skinkan.
  7. Sikta på ströbröd och stick in nejlikor lite här och där.
  8. Griljera skinkan i ca 20 minuter tills den fått fin färg. Ös den med skinkspadet och smöret mot slutet några gånger.
  9. Ta ut och låt svalna.
E-mail
Medel: 5 (1 röst)

Picknickens dag 22 maj

Låt oss göra picknickensdag till en riktig helgdag! Vägra jobb och ut i det fria med en macka, kakor och kaffe ;)

Läs mer

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Dax för rabarber

Nu kommer den första späda, mjälla och goda rabarbern upp. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer