Finsk sommarsoppa

Introduktion och förberedelse

Finsk sommarsoppa med vodka serverad i djup tallrik.

Flera varianter av finsk soppan finns - någon har isbit med också. Andra hävdar att soppan späs för mycket då. Några vill ha kall soppa andra ljummen.

En del ställer vodkan i frysen och sveper sen och fläktar sig med tallriken.

OBS detta är ett skämt och jag ber om ursäkt till alla finländare i förväg :)

4 portioner finsk sommarsoppa

  • Förberedelse: 1 min
  • Tillagning: 1 min
  • Klart på: 2 min

Ingredienser

  • 75 cl vodka, Koskenkorva, ljummen

Tillagning

  1. Duka med blommiga djupa sopptallrikar.
  2. Fördela vodkan i tallrikarna.
  3. Sommarsoppan är klar att njutas.
E-mail
Medel: 4.8 (26 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-08-14

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.

Kockens bästa grilltips

Varför smakar just grillad mat så gott? Här hittar du svaret samt mina bästa tips på hur du lyckas vid grillen samt recept på goda marinader, såser, förrätter, grillspett och andra tillbehör.

Läs mer

Jordgubbssylt

Passa på att koka sylt på goda svenska jordgubbar. Njut till frukostflingor, gröt, fil, rostbröd, scones och fika. Och spara kanske några burkar för höst och vinter.

Läs mer

Recept