Finsk sommarsoppa

Introduktion och förberedelse

Finsk sommarsoppa med vodka serverad i djup tallrik.

Flera varianter av finsk soppan finns - någon har isbit med också. Andra hävdar att soppan späs för mycket då. Några vill ha kall soppa andra ljummen.

En del ställer vodkan i frysen och sveper sen och fläktar sig med tallriken.

OBS detta är ett skämt och jag ber om ursäkt till alla finländare i förväg :)

4 portioner finsk sommarsoppa

  • Förberedelse: 1 min
  • Tillagning: 1 min
  • Klart på: 2 min

Ingredienser

  • 75 cl vodka, Koskenkorva, ljummen

Tillagning

  1. Duka med blommiga djupa sopptallrikar.
  2. Fördela vodkan i tallrikarna.
  3. Sommarsoppan är klar att njutas.
E-mail
Medel: 4.8 (28 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-08-14

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.