Varma mackor med Munsterost och mörkt bröd

Varma mackor med Münsterost och mörkt bröd, stekt äpple samt kummin. Gott som förrätt eller lätt middag med en grönsallad till.
Dela på smörgåsarna på fyra så får du små snittar istället.
Gott till är även små inlagda gurkor sk cornichons. Man kan byta Münster mot annan lagrad ost ex. röd kittost som Reblochon eller Raclette ost.
Vin från Alsace som Riesling eller Gewurtztraminer passar till.

4 portioner varma mackor med Münsterost

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 200 gram Münster eller annan röd kittost
  • 4 skivor grovt bröd
  • 1 äpple gärna Aroma
  • 50 gram smör
  • 0,5 tsk stött kummin

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smöra brödskivorna och fördela skivad ost över. Lägg på en bakplåt med bakplåtspapper.
  3. Skala äpplet, skiva det och stek i resten av smöret.
  4. Toppa smörgåsarna med äppelskivorna och lite stött kummin.
  5. Gratinera smörgåsarna i 5-10 minuter.
E-mail
Inga röster än

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer