Torredning

En redning till sås när du stekt kött eller grönsaker som lök. Torredning innebär att man pudrar över mjöl över det man steker, rör om och tillsätt vätska som buljong, mjölk och/eller grädde.
Här har jag räknat torredning till om du vill reda runt 400-500 gram kött eller grönsaker. Du kan tillsätta mer redning efter tycke tills såsen är så tjock som du vill.
Resultatet blir kött eller grönsaker i en god sås du kan servera med kokt potatis, ris, som pastasås till pasta eller valfritt tillbehör.
Ett enkelt recept är stekt strimlat fläskkött du torreder och sedan smaksätter med 2 msk fransk senap och 0,5 tsk dragon. Servera till pasta, ris eller potatis.
Stuvning blir det om du tar mindre vätska och såsen blir tjock som en stuvning istället.

4 portioner torredning

  • Förberedelse: 1 min
  • Tillagning: 7 min
  • Klart på: 8 min

Ingredienser

  • 2 msk vetemjöl
  • 3 dl mjölk, grädde eller buljong (eller en blandning)

Tillagning

  1. Pudra över mjölet och rör om så att mjölet blandar sig med det du steker.
  2. Tillsätt sedan vätska som mjölk, grädde eller buljong (eller blanda) under omrörning.
  3. Låt såsen av torredningen koka på låg värme under omrörning i minst 5 minuter (så att mjölsmaken försvinner).
E-mail
Medel: 3 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer