Vegetariska tacocrepes

Introduktion och förberedelse

Vegetariska tacocrêpes med quornfärs smaksatt med tacokrydda som gratineras med ost.

En kanonrätt att ta servera som variant till tacomyset men med samma tillbehör.

Rulla fyllda pannkakor och gratinera med ost.

Tips

Också smidigt att laga på rester om det blivit över quornfärs, tacokrydda, ost med mera från tacokvällen.

Serveringsförslag

  • Servera med samma tillbehör som till tacobuffén - förutom tortillabröd och tacoskal då förstås.
  • Om du vill kan du laga egen guacamole och salsa.
  • Gott till är även en koriandersås.
  • Gillar du het mat så servera med en het chilisås till ex. Tabasco Chipotle eller skivade jalapenos.

Variant

Du kan byta vegofärs mot köttfärs för tacocrèpes med kött.

4 portioner vegetariska tacocrepes

  • Förberedelse: 30 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 50 min

Ingredienser

  • Tacofärs med quorn: 500 gram quornfärs
  • 2 msk matolja som majsolja
  • 1 påse tacokrydda
  • 0,5 tsk rökt paprikakrydda
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 0,5 klyfta vitlök
  • 0,5 gul lök
  • Pannkakssmet: 2,5 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk salt
  • 2 tsk socker
  • 6 dl mjölk
  • 3 ägg
  • 3 msk smör
  • 4 msk smör eller olja att steka i
  • Tillbehör: 200 gram texmex-ost eller riven mozzarella
  • 0,5 huvud isbergssallad
  • 250 gram cocktailtomater
  • 1 gurka
  • 200 gram majs
  • 1 burk kidneybönor
  • 0,5 klyfta vitlök
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 4 msk matolja
  • 2 dl gräddfil
  • 200 gram tortillachips

Tillagning

  1. Pannkakssmet: Blanda mjöl, socker och salt i en bunke.
  2. Rör ned 2 dl mjölk och vispa ut klumparna.
  3. Vispa sedan ut resten av mjölken samt äggen till en jämn smet.
  4. Låt helst pannkakssmeten stå 10 minuter till en timme så att mjölet får svälla.
  5. Tacofärs: Bryn quornfärsen i en stor panna med olja.
  6. Tillsätt tacokrydda, paprikakrydda, salt, svartpeppar, pressad vitlök och hackad gul lök. Låt steka på låg värme medan du lagar pannkakor.
  7. Stek pannkakor: värm en stekpanna eller crepespanna.
  8. Tillsätt en tsk smör eller olja i pannan.
  9. Grädda pannkakor på ca 1 dl smet åt gången. Ha något under maxvärme när du gräddar första sidan. Grädda tills pannkakorna har fått fin färg och smeten stelnat på ovansidan. Vänd den sedan och sänk värmen till medelvärme. Grädda klart i någon minut tills pannkakorna fått fin färg. Lägg upp på fat efter hand.
  10. Sätt ugnen på 200 grader.
  11. Smörj en ugnsform med lite matolja.
  12. Lägg ca 1 dl tacofärs på varje pannkaka och rulla ihop till crêpes. Lägg med skarven nedåt i ugnsformen. Räkna två tacocrêpes per portion.
  13. Strö över ett lager ost. Hit kan du förbereda och ha i kylen. Servera resten av osten i en skål bredvid.
  14. Gratinera tacopannkakorna tills de fått fin färg ca 15 minuter på 200 grader.
  15. Förbered tillbehör: plocka, skölj och strimla isbergssallad; skölj tomater och tärna dem; skölj och tärna gurka; skölj majs; skölj bönor och blanda med pressad vitlök, vinäger och olja.
  16. Lägg upp alla tillbehör i skålar tillsammans med gräddfil och tortillachips.
  17. Servera de vegetariska tacocrepsen och duka upp tillbehör i skålar bredvid.
E-mail
Medel: 4.4 (5 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 622 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2022-05-11