Vegetariska tacocrepes

Vegetariska tacocrepes eller quornfärsfyllda tacopannkakor. Har du rester över från tacokvällen eller texmex-mysetså kan du fylla pannkakor med tacofärsen, gratinera med ost och servera med resterna av tillbehören. Fyll ev. på om det är några tillbehör som tagit slut.
Har du tacofärs över (du behöver ca 4-5 dl tacofärs till fyllningen för 4 portioner) så tar du såklart den istället för att steka mer enligt nedan.

4 portioner vegetariska tacocrepes

  • Förberedelse: 30 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 50 min

Ingredienser

  • Tacofärs med quorn: 500 gram quornfärs
  • 2 msk matolja som majsolja
  • 1 påse tacokrydda
  • 0,5 tsk rökt paprikakrydda
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 0,5 klyfta vitlök
  • 0,5 gul lök
  • Pannkakssmet: 2,5 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk salt
  • 2 tsk socker
  • 6 dl mjölk
  • 3 ägg
  • 3 msk smör
  • 4 msk smör eller olja att steka i
  • Tillbehör: 200 gram texmex-ost eller riven mozzarella
  • 0,5 huvud isbergssallad
  • 250 gram cocktailtomater
  • 1 gurka
  • 200 gram majs
  • 1 burk kidneybönor
  • 0,5 klyfta vitlök
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 4 msk matolja
  • 2 dl gräddfil
  • 200 gram tortillachips

Tillagning

  1. Pannkakssmet: Blanda mjöl, socker och salt i en bunke.
  2. Rör ned 2 dl mjölk och vispa ut klumparna.
  3. Vispa sedan ut resten av mjölken samt äggen till en jämn smet.
  4. Låt helst pannkakssmeten stå 10 minuter till en timme så att mjölet får svälla.
  5. Tacofärs: Bryn quornfärsen i en stor panna med olja.
  6. Tillsätt tacokrydda, paprikakrydda, salt, svartpeppar, pressad vitlök och hackad gul lök. Låt steka på låg värme medan du lagar pannkakor.
  7. Stek pannkakor: värm en stekpanna eller crepespanna.
  8. Tillsätt en tsk smör eller olja i pannan.
  9. Grädda pannkakor på ca 1 dl smet åt gången. Ha något under maxvärme när du gräddar första sidan. Grädda tills pannkakorna har fått fin färg och smeten stelnat på ovansidan. Vänd den sedan och sänk värmen till medelvärme. Grädda klart i någon minut tills pannkakorna fått fin färg. Lägg upp på fat efter hand.
  10. Sätt ugnen på 200 grader.
  11. Smörj en ugnsform med lite matolja.
  12. Lägg ca 1 dl tacofärs på varje pannkaka och rulla ihop till crêpes. Lägg med skarven nedåt i ugnsformen. Räkna två tacocrêpes per portion.
  13. Strö över ett lager ost. Hit kan du förbereda och ha i kylen. Servera resten av osten i en skål bredvid.
  14. Gratinera tacopannkakorna tills de fått fin färg ca 15 minuter på 200 grader.
  15. Förbered tillbehör: plocka, skölj och strimla isbergssallad; skölj tomater och tärna dem; skölj och tärna gurka; skölj majs; skölj bönor och blanda med pressad vitlök, vinäger och olja.
  16. Lägg upp alla tillbehör i skålar tillsammans med gräddfil och tortillachips.
  17. Servera de vegetariska tacocrepsen och duka upp tillbehör i skålar bredvid.
E-mail
Inga röster än

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer