Mexikansk salsa

Mexikansk salsa med tomat, koriander, lök och chili. Gott till tex mex, tacos, tortillarullar, burritos och annan mexikansk mat.

4 portioner mexikansk salsa

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 15 min

Ingredienser

  • 2 gula lökar
  • 4 tomater
  • 2 jalapenos eller 0,5 habanero (eller chili efter smak)
  • 0,5 kruka färsk koriander
  • 1 msk socker
  • 0,5 tsk salt
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk limesaft

Tillagning

  1. skala och finhacka löken. Lägg i en skål.
  2. Skölj och tärna tomaterna fint och lägg med löken.
  3. Hacka chilin och färsk koriander. Blanda tillsammans med socker, salt, olivolja och limesaft med tomaterna och löken till en salsa.
  4. Smaka av salsan med ev. mer chili, limesaft och salt.
E-mail
Medel: 3 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer