Spagetti med spenat och soltorkad tomat

Spagetti med spenat, soltorkad tomat, vitlök och chili. En mycket god, enkel och billig vegetarisk pasta. Perfekt till lunch eller middag.
Vill du lyxa till pastan kan du ha över riven parmesan vid servering.

4 portioner spagetti med spenat

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 350 gram spagetti
  • 500 gram fryst hackad spenat
  • 4 klyftor vitlök
  • 20 st soltorkade tomater med eller utan olja
  • 1 spansk röd peppar eller chili efter tycke
  • 0,5 dl olivolja
  • 3 krm salt

Tillagning

  1. Börja koka upp vatten till spagettin. Gör under tiden resten:
  2. Skala och pressa vitlök i en kastrull och tillsätt olivolja. Häll också av i oljan från soltorkade tomater (om du köpt dem i olja). Använder du soltorkade tomater utan olja så tillsätter du någon halv dl olivolja extra.
  3. Dela på chilifrukterna, skär och pilla bort kärnorna.
  4. Hacka chilin och lägg i olivoljan i en kastrull med vitlöken.
  5. Fräs chilin och vitlök i oljan någon minut. Ska ej brännas bara brynas lätt. Ta av från värmen och sätt åt sidan så länge.
  6. Finhacka soltorkade tomater och lägg i en skål.
  7. Värm fryst spenat i en skål i mikron eller en kastrull.
  8. Häll av pastan och blanda i vitlöks- och chilioljan i en stor bunke eller pastakastrullen.
  9. Blanda i de hackade soltorkade tomaterna, spenaten och smaka av med salt. Blanda runt väl.
  10. Spagetti med spenat, soltorkad tomat samt vitlök är klart att servera. Gärna med ett gott bröd till som surdegsbaguette och ev. en liten skål med riven parmesan.
E-mail
Medel: 4.5 (2 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer