Enbärssnaps

Introduktion och förberedelse

Snaps med enbär som ger en god smak åt snaps. En slags gin-snaps.

Gillar du gin så kommer du att gilla enbärssnaps för gin är också smaksatt med enbär.

Serveringsförslag

  • Enbärssnaps serveras väl kyld.
  • Enbärssnaps är gott till rökt kött, smörgåsbord, sillbord, midsommar, påsk och julbord.
  • Kan även användas till drinkar istället för gin som Gin & Tonic med mera.
  • Eller servera till en förrätt eller sommarlunch med en sillsmörgås eller gubbröra.

70 cl snaps med enbär

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 4 dagar
  • Klart på: 4 dagar 5 min

Ingredienser

  • 3 msk torkade enbär
  • 1 dl Brännvin Special (32 %) eller vodka
  • SPÄDNING: 6 dl Brännvin Special eller vodka

Tillagning

  1. Krossa enbären i en mortel.
  2. Lägg i en skål eller burk och häll på ca 1 dl av brännvinet.
  3. Sätt på tättslutande lock och låt enbären dra i några dygn, ca 4-7 dygn.
  4. Filtrera enbärsessensen och smaksätt resterande brännvin i brännvinsflaskan. Lagra gärna ytterligare några dagar.
  5. Servera enbärssnapsen väl kyld.
E-mail
Medel: 3.8 (40 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 67 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2021-12-14