Citronsnaps

Egen smaksatt snaps med citron. Enkel att göra och kan inte gå fel.
Hemgjord citronsnaps blir också god med lime (limesnaps), blandade citrusskal eller torkad pomerans. Eller så kan du blanda efter eget tycke.
Välj helst ekologiskt odlade citroner. Vanliga citroner är besprutade och skrubbas innan användning.

1 flaska citronsnaps

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 1 dag
  • Klart på: 1 dag 10 min

Ingredienser

  • 1 flaska renat brännvin (70 cl) eller vodka
  • 1 liten citron eller en lime

Tillagning

  1. Skölj och skrubba citronen.
  2. Skala av skalet med en potatisskalare.
  3. Stick ner citronskalet i flaskan.
  4. Låt citronsnapsen stå i minst ett dygn upp till några dagar. Redan efter några timmar har dock snapsen smak.
  5. Smaka på snapsen och ta upp ev. upp skalet när du tycker snapsen har lagom citrussmak.
E-mail
Medel: 4.5 (4 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer