Porssnaps

Hemgjord snaps med pors är enkelt och gott. Det är bara att trycka ner en kvist pors eller några blad i flaska eller burk med brännvin eller vodka.
Tips - har porssnapsen blivit för stark kan du använda den som essens och spä med okryddat brännvin.
Porsnapsen kan drickas redan efter 12 timmar men låt den gärna stå något dygn. Ta bort porsen efter en vecka.

1 flaska porssnaps

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 12 tim
  • Klart på: 12 tim 10 min

Ingredienser

  • 1 flaska renat brännvin (70 cl)
  • 1 rejäl kvist pors

Tillagning

  1. Välj ut en fin porskvist eller plocka 20-30 blad.
  2. Skölj av porskvisten eller bladen.
  3. Trockla ner porskvisten eller bladen i snapsflaskan. Se till så att porsen ligger så att du når att ta upp den med en pincett. Den kan också silas upp sedan. Porssnapsen får smak redan efter 12-24 timmar.
  4. Ta bort porskvisten efter en vecka.
E-mail
Medel: 4 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer