Rödbetssmör

Rödbetssmör är gott som pålägg till bröd eller som kryddsmör till kött, fisk, kyckling, bakad potatis eller grönsaker.
Ett rört smör smaksatt med mixade rödbetor. Koka gärna egna rödbetor. Eller köp vakumförpackade färdigkokta och skalade rödbetor.

1 bytta rödbetssmör, ca 6-8 portioner

  • Förberedelse: 40 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 50 min

Ingredienser

  • 5 färska medelstora rödbetor
  • 400 gram smör
  • 2 krm salt
  • 1 krm vitpeppar

Tillagning

  1. Lägg fram smöret så det mjuknar.
  2. Med färska rödbetor: koka rödbetorna med skal i 40 minuter eller tills de är mjuka. Skölj rödbetornarna i kallt vatten och skala av skalet med händerna.
  3. Riv rödbetorna, hacka eller mixa dem i matberedare.
  4. Blanda eller mixa rödbetshacket med smör.
  5. Smaka av rödbetssmöret med salt och vitpeppar.
  6. Lägg upp rödbetssmöret i en fin bytta och servera som pålägg till bröd.
  7. Du kan också forma en rulle med rödbetssmör och rulla in i smörpapper och kyla den till kryddsmör.
  8. Rödbetssmöret håller i kylen flera dagar.
E-mail
Medel: 4 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Klassiska semlor och nya varianter

Fira Fettisdagen - tisdag den 28 januari - med klassiska semlor fyllda med nyvispad grädde och massor med mandelmassa. Här hittar du de klassiska recepten såväl som modernare tolkningar och varianter med mindre fett, utan laktos med mera. 

Läs mer

Våffeldagen den 25 mars

Dags att äta våfflor tills man spricker igen :) Här hittar du våffelsmet med och utan ägg, frasiga och smöriga och andra varianter. Bästa våffellaggen och tips på hur du gräddar våfflor. 

Läs mer

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer