Snittar med skaldjurssallad eller räkröra

Introduktion och förberedelse

Bjud på snittar med skaldjurssallad eller räkröra till fördrinken. En lika klassisk som enkel succé. Snittar med skaldjurssallad eller räkröra kan du förbereda i god tid.

Du kan köpa färdig ishavssallad, räksallad eller laga egen räkröra innan.

Kan förberedas innan

Skär bröden och förbered garnering så går det jättefort att fixa till snittarna när gästerna kommer och vill stilla en första aptiten något innan middagen.

Portionsberäkning

Här har jag räknat en skiva bröd per person - då får man två trianglar eller två runda snittar per man.

Varianter

  • Vill du göra dem extra fina så skalar du en hel räka och garnerar varje snitt med.
  • Vidare kan du göra riktigt lyxigt med hemgjord räkröra för hela slanten med färska handpillade räkor. Garnera med lyxig löjrom eller vanlig ishavsrom.
  • Du kan byta vit formfranska mot finare ljust surdegsbröd eller annat valfritt ljust bröd - skär då lagom små mumsbitar av brödet.

6 portioner räksnittar

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 200 gram ishavssallad, räksallad eller hemgjord räkröra
  • 6 skivor formfranska
  • 50 gram smör
  • 0,5 citron
  • 20 gram dill (valfritt)

Tillagning

  1. Skär bort kanter på formfranska, dela i två små trianglar eller tryck ut två runda bröd från varje skiva.
  2. Smält smör och pensla bröden. Hit kan du förbereda och förvara i en påse i kylen eller lägg bröden på en långpanna med smörpapper och täck över.
  3. Laga egen räkröra eller använd köpt.
  4. Skiva citron och skär ut små citronklyftor. Skölj dill och plocka små kvistar. Hit kan du förbereda allt och ha det klart i kylen.
  5. Vid servering: Sätt ugnen på 200 grader. Bred ut bröd i långpanna. Rosta lätt bruna och vänd eventuellt. Lägg upp på bricka och toppa med en sked räksallad och garnera med citron och dill.
E-mail
Medel: 4.3 (3 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 115 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-10-06