Snittar med skaldjurssallad eller räkröra

En lika klassisk som enkel succé. Snittar med skaldjurssallad eller räkröra kan du förbereda i god tid. Du kan köpa färdig ishavssallad, räksallad eller laga egen räkröra innan. Skär bröden och förbered garnering så går det jättefort att fixa till snittarna när jästerna skriker efter maten. 

Vill du göra dem riktigt lyxiga så skalar du en hel fin räka och garnerar varje snitt med. Vidare kan du göra riktigt fin räkröra för hela slanten med färska handpillade räkor. Garnera med lyxig löjrom eller vanlig ishavsrom. Du kan byta vit formfranska mot finare ljust surdegsbröd eller annat valfritt ljust bröd - skär då lagom små mumsbitar av brödet.  

Här har jag räknat en skiva bröd per person - då får man två trianglar eller två runda snittar per man. 

6 portioner räksnittar

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 200 gram ishavssallad, räksallad eller hemgjord räkröra
  • 6 skivor formfranska
  • 50 gram smör
  • 0,5 citron
  • 20 gram dill (valfritt)

Tillagning

  1. Skär bort kanter på formfranska, dela i två små trianglar eller tryck ut två runda bröd från varje skiva.
  2. Smält smör och pensla bröden. Hit kan du förbereda och förvara i en påse i kylen eller lägg bröden på en långpanna med smörpapper och täck över.
  3. Laga egen räkröra eller använd köpt.
  4. Skiva citron och skär ut små citronklyftor. Skölj dill och plocka små kvistar. Hit kan du förbereda allt och ha det klart i kylen.
  5. Vid servering: Sätt ugnen på 200 grader. Bred ut bröd i långpanna. Rosta lätt bruna och vänd eventuellt. Lägg upp på bricka och toppa med en sked räksallad och garnera med citron och dill.
E-mail
Medel: 4.5 (2 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Klassiska semlor och nya varianter

Fira Fettisdagen - tisdag den 28 januari - med klassiska semlor fyllda med nyvispad grädde och massor med mandelmassa. Här hittar du de klassiska recepten såväl som modernare tolkningar och varianter med mindre fett, utan laktos med mera. 

Läs mer

Våffeldagen den 25 mars

Dags att äta våfflor tills man spricker igen :) Här hittar du våffelsmet med och utan ägg, frasiga och smöriga och andra varianter. Bästa våffellaggen och tips på hur du gräddar våfflor. 

Läs mer

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer