Räksnittar

Räksnittar på ljust bröd. Min kusin Toms lyxiga handpillade räksnittar med dill och majonnäs. Goda till fördrink, öl eller skumpa.
Överkurs är att smörsteka bröden och sedan servera med majonnäsen och räkorna på. Bred då smör på bröden och stek dem gyllene några minuter på varje sida i en stekpanna.
Tack till Tom.

6 portioner räksnittar, 2 snittar var

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 600 gram oskalade räkor, räkna ca 60 räkor
  • 4 bitar ljust toastbröd
  • 4 msk majonnäs
  • 4 msk crème fraiche
  • 1 msk chilisås
  • 2 msk hackad dill
  • 12 små dillkvistar till garnering

Tillagning

  1. Skala räkorna.
  2. Skär brödet i trianglar till snittar.
  3. Blanda majonnäs, crème fraiche med chilisås i en skål.
  4. Hacka dill och blanda i den.
  5. Överkurs: skär bort kanterna på brödet. Bred smör på båda sidor och stek bröden gyllene några minuter på varje sida.
  6. Bred lite majonnäsblandning på varje bröd.
  7. Toppa varje snitt med 4-5 skalade räkor.
  8. Plocka 12 dillkvistar och garnera varje räksnitt.
E-mail
Medel: 4.5 (2 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer