Räksnittar

Räksnittar på ljust bröd. Min kusin Toms lyxiga handpillade räksnittar med dill och majonnäs. Goda till fördrink, öl eller skumpa.
Överkurs är att smörsteka bröden och sedan servera med majonnäsen och räkorna på. Bred då smör på bröden och stek dem gyllene några minuter på varje sida i en stekpanna.
Tack till Tom.

6 portioner räksnittar, 2 snittar var

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 600 gram oskalade räkor, räkna ca 60 räkor
  • 4 bitar ljust toastbröd
  • 4 msk majonnäs
  • 4 msk crème fraiche
  • 1 msk chilisås
  • 2 msk hackad dill
  • 12 små dillkvistar till garnering

Tillagning

  1. Skala räkorna.
  2. Skär brödet i trianglar till snittar.
  3. Blanda majonnäs, crème fraiche med chilisås i en skål.
  4. Hacka dill och blanda i den.
  5. Överkurs: skär bort kanterna på brödet. Bred smör på båda sidor och stek bröden gyllene några minuter på varje sida.
  6. Bred lite majonnäsblandning på varje bröd.
  7. Toppa varje snitt med 4-5 skalade räkor.
  8. Plocka 12 dillkvistar och garnera varje räksnitt.
E-mail
Medel: 4.5 (2 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Klassiska semlor och nya varianter

Fira Fettisdagen - tisdag den 28 januari - med klassiska semlor fyllda med nyvispad grädde och massor med mandelmassa. Här hittar du de klassiska recepten såväl som modernare tolkningar och varianter med mindre fett, utan laktos med mera. 

Läs mer

Våffeldagen den 25 mars

Dags att äta våfflor tills man spricker igen :) Här hittar du våffelsmet med och utan ägg, frasiga och smöriga och andra varianter. Bästa våffellaggen och tips på hur du gräddar våfflor. 

Läs mer

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer