Råbiff, halstrad råbiff

Råbiff. Servera råbiff som förrätt eller huvudrätt med råstekt potatis, tomat och broccoli.
Råbiff kan du också halstra - steka på hög värme. Blanda då i tillbehören i köttfärsen innan du halstrar biffen. Speciellt gott med pommes frites till och persiljesmör.
Använd oxfärs. Godast blir råbiff på malen oxfilé eller ryggbiff. Be att få köttet malt två gånger i charken. Förvara kallt till servering. Du kan också själv mala kött om du har en köttkvarn. Mal då på grovt först och sedan en gång på finare.

2 portioner råbiff

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 15 min

Ingredienser

  • 300 g nymalet nötkött eller hela bitar av fint nötkött som oxfilé eller ryggbiff
  • 4 msk kapris
  • 4 msk inlagda rödbetor,finhackade
  • 4 msk gul lök, finhackad
  • 2 äggulor
  • 2 msk stark dijonsenap (valfritt)
  • Flingsalt och nymalen svartpeppar
  • 0,5 dl hackad bladpersilja till garnering

Tillagning

  1. Börja med tillbehör som ex. råstekt potatis om du ska servera råbiffen som huvudrätt.
  2. Hacka lök och rödbetor fint.
  3. Forma färsen till en rund biff. Maler du själv så skär du köttet i kuber och mal det först på grov och sedan finare till en jämn fin färs.
  4. Tryck ev. ut en liten grop i mitten på köttet så att du kan placera en äggula där utan att den rinner av.
  5. Servera tillbehören runt om i skålar eller lägg upp på tallrik. Garnera med flingsalt, nymalen svartpeppar samt ev. hackad bladpersilja.
  6. Servera och låt gästerna blanda tillbehören med råbiffen efter smak.
  7. Halstrar eller steker du råbiffen så blanda i tillbehören till en färs och forma till biffar innan du steker eller halstrar dem några minuter på hög värme på varje sidan.
E-mail
Medel: 4 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Klassiska semlor och nya varianter

Fira Fettisdagen - tisdag den 28 januari - med klassiska semlor fyllda med nyvispad grädde och massor med mandelmassa. Här hittar du de klassiska recepten såväl som modernare tolkningar och varianter med mindre fett, utan laktos med mera. 

Läs mer

Våffeldagen den 25 mars

Dags att äta våfflor tills man spricker igen :) Här hittar du våffelsmet med och utan ägg, frasiga och smöriga och andra varianter. Bästa våffellaggen och tips på hur du gräddar våfflor. 

Läs mer

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer