Råbiff, halstrad råbiff

Råbiff. Servera råbiff som förrätt eller huvudrätt med råstekt potatis, tomat och broccoli.
Råbiff kan du också halstra - steka på hög värme. Blanda då i tillbehören i köttfärsen innan du halstrar biffen. Speciellt gott med pommes frites till och persiljesmör.
Använd oxfärs. Godast blir råbiff på malen oxfilé eller ryggbiff. Be att få köttet malt två gånger i charken. Förvara kallt till servering. Du kan också själv mala kött om du har en köttkvarn. Mal då på grovt först och sedan en gång på finare.

2 portioner råbiff

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 15 min

Ingredienser

  • 300 g nymalet nötkött eller hela bitar av fint nötkött som oxfilé eller ryggbiff
  • 4 msk kapris
  • 4 msk inlagda rödbetor,finhackade
  • 4 msk gul lök, finhackad
  • 2 äggulor
  • 2 msk stark dijonsenap (valfritt)
  • Flingsalt och nymalen svartpeppar
  • 0,5 dl hackad bladpersilja till garnering

Tillagning

  1. Börja med tillbehör som ex. råstekt potatis om du ska servera råbiffen som huvudrätt.
  2. Hacka lök och rödbetor fint.
  3. Forma färsen till en rund biff. Maler du själv så skär du köttet i kuber och mal det först på grov och sedan finare till en jämn fin färs.
  4. Tryck ev. ut en liten grop i mitten på köttet så att du kan placera en äggula där utan att den rinner av.
  5. Servera tillbehören runt om i skålar eller lägg upp på tallrik. Garnera med flingsalt, nymalen svartpeppar samt ev. hackad bladpersilja.
  6. Servera och låt gästerna blanda tillbehören med råbiffen efter smak.
  7. Halstrar eller steker du råbiffen så blanda i tillbehören till en färs och forma till biffar innan du steker eller halstrar dem några minuter på hög värme på varje sidan.
E-mail
Medel: 4 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer