Råstekt potatis

Råstekt tärnad potatis. Stekt potatis är gott, billigt och enkelt. Välj en fast sort.
Du kan garnera potatisen med hackad persilja.

4 portioner råstekt potatis

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 500 g potatis, skalad, tärnad av fast sort (ca 8 stora potatisar)
  • 2 msk smör
  • 2 msk matolja att steka i
  • Salt och nymalen svartpeppar

Tillagning

  1. Skala och tärna potatis i ca 1x1 cm stora tärningar.
  2. Skölj tärningarna i ett durkslag. Skaka av dem noga. Torka dem gärna ännu torrare med lite hushållspapper.
  3. Värm en stekpanna på max.
  4. Bryn potatisen i någon msk smör och matolja. Stek först på hög värme sänk sedan värmen och stek på medelvärme. Vänd dem försiktigt då och då så de blir stekta runt om och ej bränns. Det tar ett tag ca 20 minuter för potatisen att bli mjuk. Stek gärna med lock ett tag så gör ångan att de blir snabbare klara.
  5. Smaka av potatisen med salt och svart- eller vitpeppar. Låt potatisen steka under tiden du lagar annat.
E-mail
Medel: 4 (2 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer