Halstrad råbiff med persiljesmör och råstekt potatis

Halstrad råbiff med persiljesmör och råstekt potatis är en klassiker. Du kan också rosta potatis och rotfrukter som morot och palsternacka i ugnen och ha till.
Be att få köttet malt två gånger.
Koka gärna blomkål, broccoli, morot eller annan grönsak till. Tomatsallad med lite smulad fetaost på toppen är också gott till.
Gillar du råbiff så kan du låta bli att halstra biffen och servera med tillbehören vid sidan.

4 portioner halstrad råbiff med persiljesmör

  • Förberedelse: 30 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 40 min

Ingredienser

  • 600 gram nötfärs
  • 4 äggulor
  • 1 gul lök, finhackad
  • 1 dl hackad inlagd rödbeta
  • 1 burk med inlagda kapris
  • 4 msk dijonsenap (valfritt)
  • 1 krm svartpeppar, nymald från kvarn
  • 0,5 tsk flingsalt
  • Persiljesmör: 75 gram mjukt smör
  • 1 dl finhackad persilja
  • 1 msk citronsaft
  • 1 tsk worcestersås
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 krm salt
  • Tillbehör: 500 gram fast potatis
  • 2 morötter
  • 4 msk olivolja
  • 1 msk smör

Tillagning

  1. Börja med persiljesmöret: Låt smöret bli rumsvarmt. Hacka persiljan. Blanda allt i en bunke. Nu kan du använda smöret. Vill du ha snygga bitar så lägger du upp smöret på ett smörpapper. Forma en rulle och lägg i kylen. Sedan kan du skära snygga skivor att lägga på maten.
  2. Fortsätt med tillbehör: skala potatis och morot och tärna dem. Skölj noga bort stärkelsen från potatisen i ett durkslag.
  3. Sätt på en panna och stek potatisen i olivolja och smör i 30 minuter. Vänd försiktigt när potatisen fått yta på en sida. Du kan också steka i en ugnsform i ugnen på 175 grader i 40 minuter. Vänd då och då.
  4. Halstrad råbiff: skala och finhacka lök, hacka rödbetor samt blanda med kapris, äggulor och ev. senap till en färs i en bunke.
  5. Forma till fyra biffar.
  6. Halstra råbiffarna, i en het grillpanna eller stekpanna några minuter på varje sida.
  7. Servera råbiffarna med en klick persiljesmör, råstekt potatis och morot, kokt blomkål och tomatsallad.
E-mail
Medel: 4 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer