Persiljesmör

Ett kryddsmör eller aromsmör med hackad persilja samt en touch av vitlök. Gott till råbiff, grillat, stekt sill, ugnstekt lax mm. Råstekt potatis, klyftpotatis, kokt potatis eller rostade rotfrukter passar till. Du kan använda blad- eller kruspersilja.

Prova att svänga runt nykokta små nypotatisar i persiljesmör och smaka av med salt och vitpeppar.

4 portioner persiljesmör

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • 75 gram smör
  • 1 dl finhackad hackad persilja
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 msk citronsaft
  • 1 tsk worcestersås
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 krm salt
  • 1 ark smörpapper

Tillagning

  1. Låt smöret bli rumsvarmt.
  2. Skölj persiljan nog i en stor bunke med vatten.
  3. Hacka persiljan fint eller mixa i en matberedare.
  4. Blanda persilja med smör samt smaka av med citronsaft, worcestersås samt vitpeppar i en bunke.
  5. Skala och pressa i vitlöken och rör runt.
  6. Nu kan du använda persiljesmöret.
  7. Vill du ha snygga bitar så lägger du upp smöret på ett smörpapper. Forma en rulle och lägg i kylen. Sedan kan du skära snygga skivor att lägga på maten.
E-mail
Medel: 4 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer