Pinchos de jamon

Spanska små lyxmackor med lufttorkad skinka som Jamon Iberico, Pata Negra eller Serrano.
Det är gott att rosta bröden men det går också bra att skiva färskt och helst nybakt bröd och toppa direkt utan att rosta dem.
Här har jag räknat två mackor per portion. Du kan göra fler eller färre ex. om du har flera tilltugg.
Välj en så fin skinka du har råd med - desto lyxigare blir det. Finaste och dyrast Pata negran kallas jamón ibérico de bellota (ekollon). Denna skinka är från frigående grisar som strövar i ekskogar och äter bara ekollon.
Lyxmackorna funkar till fest, buffé, fördrink osv. Gott med en bubblande kall Cava eller torr kyld Fino sherry.

4 portioner pinchos de jamon

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 15 min

Ingredienser

  • 8 skivor baguette som surdegsbaugette el barra rustica
  • 2 msk olivolja
  • 8 cocktailtomater
  • 150 gram spansk lufttorkad skinka som Jamon Iberico, Serrano eller Pata negra

Tillagning

  1. Valfritt: Pensla bröden med olivolja på båda sidor. Stek och rosta dem några i taget i en stekpanna så att de får färg. Eller rostad dem i ugnen hastigt på bakplåtspapper på en plåt 225 grader några minuter.
  2. Hacka och krossa tomaterna till en röra.
  3. Fördela och bred på bröden och toppat med en bit skinka på varje bröd. Mal lite svartpeppar över.
  4. Lägg upp på bricka och servera.
E-mail
Medel: 5 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Klassiska semlor och nya varianter

Fira Fettisdagen - tisdag den 28 januari - med klassiska semlor fyllda med nyvispad grädde och massor med mandelmassa. Här hittar du de klassiska recepten såväl som modernare tolkningar och varianter med mindre fett, utan laktos med mera. 

Läs mer

Våffeldagen den 25 mars

Dags att äta våfflor tills man spricker igen :) Här hittar du våffelsmet med och utan ägg, frasiga och smöriga och andra varianter. Bästa våffellaggen och tips på hur du gräddar våfflor. 

Läs mer

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer