Pinchos de jamon

Spanska små lyxmackor med lufttorkad skinka som Jamon Iberico, Pata Negra eller Serrano.
Det är gott att rosta bröden men det går också bra att skiva färskt och helst nybakt bröd och toppa direkt utan att rosta dem.
Här har jag räknat två mackor per portion. Du kan göra fler eller färre ex. om du har flera tilltugg.
Välj en så fin skinka du har råd med - desto lyxigare blir det. Finaste och dyrast Pata negran kallas jamón ibérico de bellota (ekollon). Denna skinka är från frigående grisar som strövar i ekskogar och äter bara ekollon.
Lyxmackorna funkar till fest, buffé, fördrink osv. Gott med en bubblande kall Cava eller torr kyld Fino sherry.

4 portioner pinchos de jamon

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 15 min

Ingredienser

  • 8 skivor baguette som surdegsbaugette el barra rustica
  • 2 msk olivolja
  • 8 cocktailtomater
  • 150 gram spansk lufttorkad skinka som Jamon Iberico, Serrano eller Pata negra

Tillagning

  1. Valfritt: Pensla bröden med olivolja på båda sidor. Stek och rosta dem några i taget i en stekpanna så att de får färg. Eller rostad dem i ugnen hastigt på bakplåtspapper på en plåt 225 grader några minuter.
  2. Hacka och krossa tomaterna till en röra.
  3. Fördela och bred på bröden och toppat med en bit skinka på varje bröd. Mal lite svartpeppar över.
  4. Lägg upp på bricka och servera.
E-mail
Medel: 5 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer